Paine Mozaic

miercuri, 14 aprilie 2010







* Paine alba:

* 50 ml lapte
* 140 ml apa
* 1 lingurita drojdie uscata
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita zahar
* 1 lingura ulei
* 250 g faina alba

* Paine neagra:

* 50 ml lapte
* 140 ml apa
* 1 lingura ulei
* 1 lingurita drojdie uscata
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita zahar
* 150 g faina integrala
* 100 g faina alba

Se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga uleiul, sarea, zaharul si apa calduta. Faina alba se adauga cate putin si se framanta aluatul pana se dezlipeste de castron. Aluatul se lasa la crescut 30 minute.

Procedam intocmai si cu aluatul cu faina integrala.



Pe masa unsa cu ulei se intind cele 2 aluaturi. Foaia va fi de cca 1 cm grosime. Suprapunem cele 2 foi apoi rulam.



Ruloul astfel obtinut il punem intr-o tava unsa cu ulei si lasam din nou la dospit, pana isi dubleaza volumul.

Ungem cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si presaram cu susan si mac.

Se coace la foc mediu, pana se rumeneste frumos deasupra.

Share This Post

14 comentarii:

  1. Foarte bine arata painica,cum eu fac zilnic,am sa o incerc.O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Excelent arata zici ca e cozonac, super idee !

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte faina piinea! Mi-a adus aminte de reteta de aici: http://www.good-cook.ru/tort/tort_334.shtml numai ca acolo aluaturile erau colorate cu piure de legume.

    RăspundețiȘtergere
  4. ce idee grozava ! esti nemaipomenita !

    RăspundețiȘtergere
  5. Mirela, multumesc! Si eu fac paine, o data la 2-3 zile, si atunci imi place sa experimentez. :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Sivia! Da, un cozonac ne-dulce. :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc Alison draga mea! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Wauuu natalia...ce faina e painica aia. Dar eu...ce explicatii sa le dau la ai mei ca e colorata? :)))

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc Pansy! Esti draguta. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Miha, le zici ca ai pus bomboane! :)))

    RăspundețiȘtergere
  11. :)) Bomboane cu spanac.
    Uffff...ma gandesc intens. :d

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi pare rau dar painea neagra se face cu faina neagra tip 1250 sau 1350

    RăspundețiȘtergere
  13. Ok, voi edita si voi scrie "paine integrala:. Asa e ok? :)

    Unde se gaseste faina de care spui? Eu n-am vazut niciodata, pe niciunde.

    RăspundețiȘtergere