Pasca umpluta cu ciocolata

marți, 13 aprilie 2010

Pasca umpluta cu ciocolata


* 300 g aluat de cozonac

* Umplutura:

* 150 g cacao neagra
* 150 g zahar
* 30 g amidon
* 8 galbenusuri
* esenta de vanilie
* 30 ml lapte (in functie de tipul de cacao folosit s-ar putea sa intre putin mai mult)
* 200 g unt
* 3 linguri (pline ochi) smantana groasa

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga cacaoa, laptele si amidonul. Dupa ce s-a omogenizat totul se pune vasul la foc mic (sau la baine marine) si se amesteca incontinuu pana incepe sa se ingroase. Se lasa putin la racit, apoi se adauga untul moale si smantana.

Intr-o tava detasabila (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt se intinde aluatul, ridicand putin si pe peretii formei, formand o bordura. Se toarna umplutura, apoi se da la cuptor la foc mediu, timp de 1 ora, pana umplutura incepe sa capete consistenta.

Se lasa la racit in forma, se scoate inelul detasabil si se orneaza dupa preferinta.




Share This Post

8 comentarii:

  1. Miha m-ai omoerat cu pasca asta.Caut de 2 ani reteta si nimeni n-o stia.Am mancat de la o moldoveanca :-)) o pasca ca asta si am innebunit de placere.Mai este una si cu fructe cumva la fel de buna.
    In alta ordine de idei ai un premiu pe blogul meu.pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place, cam asa trebuie sa fie o pasca adevarata, cu multa, multa crema ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. delicios arata! oare si mie o sa-mi iasa la fel?

    RăspundețiȘtergere
  4. Miha felicitari inca odata pt premiu....si eu iti ofer doua premii frumoase pe blogul meu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Diana, multumesc. Voi trece negresit!

    Felicitari si tie, te pup!

    RăspundețiȘtergere