Crema de zahar ars

luni, 3 mai 2010



* 500 ml lapte
* 4 oua
* 5 g amidon
* 4 linguri zahar
* 4 linguri zahar pentru caramel
* esenta de vanilie

Se bat ouale cu zahar, se adauga amidonul, apoi laptele amestecat cu esenta de vanilie, putin cate putin, amestecand mereu.

Celelalte 4 linguri de zahar se caramelizeaza, dupa care se repartizeaza in vase mici, asezate intr-o tava cu apa calda.

Se toarna compozitia de lapte si se da la cuptor, pana se incheaga. Se lasa la racit (cateva ore la frigider, este ideal), apoi se rastoarna pe platou.



Secretul linguritei de amidon in compozitie nu-l stiam, l-am aflat de la Janet. ;)

Share This Post

9 comentarii:

  1. Am facut si eu o singura data crema de zahar ars si a fost bunaa de tot..nu-mi aduc aminte daca am pus amidon sau nu...dar buna idee!! Desigur, crema mea nu a aratat asa de bine nici pe departe (ehh, daca imi aduc aminte bine s-a cam incapatanat sa iasa din vasul in care am copt-o si a iesit pana la urma..dar in "bucatele")

    Crema asta "seamana" un pic cu creme brulee..foarte usor de facut si extrem de delicioasa. Zaharul se arde deasupra cu torta de bucatarie si este crocant, iar dedesubt este o crema fina si delicata dar foarte delicioasa.
    Miha, ai facut vreodata creme brulee? Pun pariu ca tie ti-ar placea mult cea de ciocolata!
    Am pus poze aici pe site-ul meu cu creme brulee...cea clasica (vanilie) si ciocolata...am pus si un video cand ard zaharul cu torta...partea mea favorita!

    RăspundețiȘtergere
  2. am uitat sa atasez link-ul pt poze
    http://kittytweedy.blogspot.com/2010/04/creme-brulee.html

    Miha, sper ca intr-o zi sa ne spui si noua secretul tau de a fi intr-o forma fizica atat de buna cu toate bunataturile astea pe care le faci. Faci minunatiile astea dar nu le gusti, ci doar pui pozele aici pe blog pentru ca noi sa ne ingrasam cateva kilograme numai uitandu-ne la poze?


    Crema asta de zahar ars chair arata periculos de tot! Si imi place ideea de a coace-o in vase mai mici individuale cum ai facut tu decat sa o coci pe toata intr-un vas mai mare cum a facut Janet.

    RăspundețiȘtergere
  3. n-am facut niciodata..arata grozav!

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitàrile mele pentru acest blog nemaipomenit,continuà tot asa.Am incercat aceastà retetà care e.......nu am cuvinte.Iti doresc o duminicà placutà

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc!

    Eiii...parca mi s-a facut pofta de-o crema de zahar ars. :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. buna, as vrea sa incerc sa fac si eu reteta asta, doar k nu am inteles partea cu ouale , se pune albusul si galbenusul?

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am pregatit-o de vreo 5 ani cred...tare buna mai e, mai ales rece pe caldura asta!!

    RăspundețiȘtergere