Tocanita nationala

luni, 7 iunie 2010



* 500 g carne de porc
* 2 cepe
* 1 ardei gras rosu
* 1 ardei gras galben
* 3 rosii
* 3 catei de usturoi
* sare si piper
* patrunjel

Carnea taiata bucati se pune la calit impreuna cu ceapa taiata marunt. Se lasa sa fiarba in sucul propriu, la foc mic, pana incepe sa se rumeneasca. Se fierbe acoperit.

Se adauga rosiile si ardeii marunt tocate si usturoiul feliute. Se pune si putina apa, daca nu este lichid suficient.Se potriveste gustul de sare si piper.

Se da cratita la cuptor, pana scade toata zeama. Aporoape de sfarsit se adauga si patrunjelul marunt tocat.

Se serveste calda, cu mamaliguta.

Share This Post

6 comentarii:

  1. Am fost curioasa de ce i-ai zis nationala?
    Nu prea mi-am dat seama.
    E adevarat ca o pregatesc aproape toate gospodinele, dar fiecare are ceva aparte in reteta.
    Spre exemplu mie imi place cu mai multe rosii si cu ardeii copti.
    E foarte gustoasa si cu mamaliguta e delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Adevarat ca este gatita in orice bucatarie, e foarte buna, si nu prea complicat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mari, eu doar am pastrat denumirea din cartea de bucate. :)
    In orice reteta fiecare gospodina isi aduce aportul, imbunatateste o reteta in functie de preferintele familiei, nu numai la aceasta tocanita.
    Nici salata boeuf nu mai este ce-a fost, daramite tocanita. :))))

    RăspundețiȘtergere
  4. Da Maria, in orice bucatarie cred ca se face tocanita. De asta cred ca ii si spune nationala. :))

    RăspundețiȘtergere