Croquembouche

marți, 5 octombrie 2010

Croquembouche

* Pentru gogosele:

* 250 g faina
* 200 ml ulei
* 500 ml apa
* 1 lingurita de sare
* 1 lingurita zahar
* 6 oua


Punem apa la fiert impreuna cu uleiul, sarea si zaharul. cand da in clocot punem faina, toata o data si amestecam energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas.Lasam un pic sa se racoreasca, apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare. Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt.


Se coc la foc iute pentru 15 minute,apoi inca 10 minute la foc moderat.


* Pentru crema:

* 1 plic Crem Ole de ciocolata
* 1 plic Crem Ole de vanilie
* 250 ml frisca lichida
* 550 ml lapte

Frisca se amesteca intr-un vas cu laptele rece. Se imparte in jumatate. Jumatate o vom mixa cu praful de vanilie, jumatate cu praful de ciocolata. Se pastreaza la rece.

* Pentru caramel:

* 200 g zahar

Zaharul se amesteca cu 2-3 linguri apa rece, apoi se pune vasul la foc mic. Cand incepe sa se maroneasca, se amesteca incontinuu, pana devine lichid, avand grija sa nu se arda.

Se umplu gogoselele cu crema. Apoi fiecare in parte se inmoaie in caramel si se monteaza pe o farfurie rotunda. Se continua cu inca un strat, de data aceasta mai mic decat primul si tot asa pana se termina gogoselele, formand un con.

Din restul de caramel se fac fire de caramel pe care le vom folosi la ornat.

Share This Post

12 comentarii:

  1. trebuie sa fie bune ca de aratat arata foarte bine. seamana cu eclerele numai ca au alt gust?

    RăspundețiȘtergere
  2. Bune de tot si arata super ornate asa!

    RăspundețiȘtergere
  3. ce bunatate trebuie sa fie gogoselele astea,iar prezentarea spectaculoasa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma scuzati, o intrebare va rog: gogoselele se umplu o parte cu crema alba si cealalta cu crema de ciocolata sau punem din fiecare crema in fiecare gogoasa?
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sandita, sunt exact ca si eclerele. Au acelasi gust minunat! :)
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Pansy, multumesc!
    Gogosele alea sunt minunate, iar combinatia cu caramel e dementiala. Prezentarea a fost inventata de francezi. :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Cesant, se umplu separat. Jumatate cu crema de vanilie, jumatate cu crema de ciocolata. Sau, se pot umple numai cu vanilie sau numai cu ciocolata. Fiecare cum doreste.

    RăspundețiȘtergere
  8. Bune,bune am facut si eu gogosele de acestea si stiu ca sant gustoase rau,ornamentul arata suuper!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce bine arata! Imi ploua in gura cand imi imaginez ce bune trebuie sa fie.

    RăspundețiȘtergere