Lapte condensat

vineri, 15 octombrie 2010


* 150 ml apa
* 120 g miere
* 80 g zahar
* 120 g unt
* 250 g lapte praf


In vasul inalt de la mixerul vertical punem apa fierbinte, mierea, zaharul si untul. Amestecam pana se topeste zaharul si se omogenizeaza. Adaugam laptele praf si mixam pana totul devine o crema fina.

Se lasa sa se raceasca complet si se va folosi le diverse deserturi si prajituri. Daca nu se foloseste imediat se pune intr-un borcan cu capa si se pastreaza la frigider.

Consistenta va fi una destul de moale, dar la frigider se va intari destul de mult.

Nu e chiar ca cel de cumparat, dar e bun. :)

Sursa

Share This Post

3 comentarii:

  1. Uite inca o varianta. Daca ai timp sa faci, sa impartasesti cu noi daca ti-a placut.
    http://www.gustos.ro/articole/calatoriile-si-arta-culinara-a-laurei-adamache/lapte-condensat-sweetened-condensed-milk.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bun laptele acesta condensat :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cel de cumparat e mai bun :)) dar in lipsa, acesta compenseaza cu succes. :)

    RăspundețiȘtergere