Placinta cu branza de vaci

sâmbătă, 23 octombrie 2010


 * Pentru aluat:

* 1 ou
* 330 g iaurt
* 50 g zahar
* 1 lingurita sare
* 50 g unt topit
* 10 g drojdie uscata
* esenta de vanilie
* ~500 g faina


Oul se bate cu zaharul si sarea. Adaugam pe rand untul topit si racit, iaurtul si esenta.

Faina o punem in cuva masinii de paine, apoi adaugam drojdia si amestecul cu ou. Se selecteaza programul de framantare+dospire.

Daca se framanta cu mana, se urmeaza acelasi procedeu, framantand pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Daca mai este nevoie se adauga cate putina faina.

* Pentru umplutura:

* 300 g branza de vaci
* 100 g zahar
* 2 oua
* esenta de rom

Branza se amesteca bine cu ouale usor batute, zaharul si esenta de rom. Daca e prea moale se adauga 1-2 linguri de amidon. Daca branza e prea uscata se adauga 1-2 linguri de smantana.

Aluatul se rastoarna pe masa infainata si se imparte in 2, fiecare bucata o intindem intr-o foaie groasa de cca 0.5 cm grosime.

Pe fiecare din ele se repartizeaza umplutura de branza, apoi se ruleaza cat mai strans posibil. Rulourile obtinute se pun in tavi de cozonac bine unse cu ulei, apoi se lasa la loc caldut pana aproape isi dubleaza volumul. Se ung cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si se dau la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc.

Share This Post

3 comentarii:

  1. Am programat pentru saptamana viitoare o placinta cu branza,cred ca am sa o incerc pe a ta ca tare bine arata si parca ai si simt mirosul,abia astept!te pupik si sa ai o duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur tare mult ca ti-a placut placintica. M-as bucura si mai mult sa revii cu impresii bune. ;)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere