Salam de pui

miercuri, 20 octombrie 2010


* 1 jumatate piept de pui
* 1 pulpa superioara de pui dezosata
* 1 lingura gelatina
* 5 catei usturoi
* busuioc si oregano
* sare si piper
* 2 linguri otet balsamic


Pentru invelisul acestui salam vom folosi pielea de pe piept, bine spalata si curatata.

Carnea de pui se taie fasii potrivit de groase, apoi se aseaza intr-un vas. Se presara cu condimente, usturoiul pisat, cateva linguri cu ulei de masline si otetul balsamic. Se amesteca bine, sa fie toate bucatile bine acoperite cu condimente. Se acopera vasul cu folie alimentara si se da la frigider pentru cateva ore.

Pielea se intinde bine pe un fund de lemn, apoi se repartizeaza fasiile de carne pe toata suprafata.


Presaram cu gelatina si rulam. Legam capetele cu ata, eventual se poate lega tot salamul, sa fiti siguri ca nu se desface.

Salamul obtinut se inveleste strans intr-o punga pentru friptura, din aceea rezistenta la temperaturi inalte. Se leaga strans si se pune la fiert intr-un vas cu apa cu capac, timp de 1 ora- 1 ora si jumatate. Se scoate pe un fund de lemn, se pune o greutate deasupra si se lasa la racit. Cand s-a racorit se da la frigider pana la racirea completa.

Sursa

Share This Post

5 comentarii:

  1. Piu, piu, piu... mai este vreo feliuta, pentru o mica printesuca ? Ca poate asa o fac pe nor'ta sa pape si ea mai multa carnita, ca-i cam vegetariana... of, of...

    RăspundețiȘtergere
  2. interesanta reteta,imi place.Tare bine arata

    RăspundețiȘtergere
  3. e buna reteta dar macina carnea si punea-o macinata , si nu pune gelatina. O sa fii uimita de rezultat :) . Daca vrei lasa cateva cubulete de carne intreaga printre cea tocata .

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce idee buna.........si ce bine arata.
    Seara buna!

    RăspundețiȘtergere