Tarta cu piept de pui si ciuperci

luni, 15 noiembrie 2010


 * Pentru aluat:

* 150 ml apa
* 250 g faina neagra
* 1 lingurita drojdie uscata
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita zahar
* 1 lingura ulei

* Pentru umplutura:

* 1/2 piept de pui
* 100 g cotlet haiducesc
* 3 ciuperci mari
* 2 oua
* 100 g smantana
* 100 g cascaval
* 2 linguri suc de rosii
* usturoi
* sare si piper
* oregano


Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine punem faina, sarea si uleiul. Adaugam maiaua si restul de apa si framantam un aluat potrivit de tare, care se lasa la dospit jumatate de ora.

Intindem aluatul intr-o tava de tarta unsa cu putin ulei. Ungem cu putin suc de rosii amestecat cu usturoi pisat si oregano. Repartizam uniform pieptul de pui taiat cubulete, cotletul fasii si ciupercile felii. saram si piperam, dupa gust.

Ouale se bat bine si se amesteca cu smantana si un praf de sare. Se toarna in tava peste umplutura si dam tava la cuptor pana incepe sa se lege si sa se rumeneasca. Scoatem tava, presaram cascavalul ras si dam din nou la cuptor pana se rumeneste uniform.

Se portioneaza si se serveste calda.

Share This Post

6 comentarii:

  1. M-am inscris si eu la o feliuta din tarta ta,ca tare bine mai arata!yamy,yamy!pup si o seara faina!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc fetelor!
    Va poftesc la o feliuta! :) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Miha dar inloc de faina neagra...putem pune faina pentru pizza???astept raspuns....mersy...pupicii:*

    RăspundețiȘtergere
  4. Desigur, se poate pune si faina pentru pizza. N-am folosit niciodata, nu stiu daca ar trebui pusa tot atat cat am pus faina neagra...Trebuie sa obtii un aluat elastic si omogen.

    Pup si eu!

    RăspundețiȘtergere