Conchigli cu branza la cuptor
* 400 g paste conchigli
* 500 ml lapte
* 100 g cascaval
* 100 g mozzarella
* 2 linguri faina
* 50 g unt
* sare
* 50 g cascaval pentru presarat deasupra
Pastele se fierb in apa cu sare, timp de 8-10 minute (conform indicatiilor de pe ambalaj)
Cascavalul si mozzarella le taiem cubulete.
Untul il topim, adaugam faina si amestecam energic. Turnam laptele cate putin, amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Adaugam cubuletele de cascaval si mozzarella si fierbem pana incepe sa se ingroase sosul. Se potriveste gustul de sare.
Ungem cu unt un vas termorezistent si punem pastele fierte.
Turnam sosul deasupra si uniformizam.
Presaram cu cascaval ras
si dam la cuptor, la foc mediu, pana incepe sa se rumeneasca deasupra.
Se serveste cald.
Ador pastele sub orice forma! Si mai ales cu brinza, mmm..
RăspundețiȘtergereCe bine arata. Deja imi ploua in gura si abia am mancat.
RăspundețiȘtergereO sa incerc si eu.
ce faine scoici ai facut cu cascaval, yamiii,au mancat piticii :)
RăspundețiȘtergereMihaaaaa!ce grozave trebuie sa fie!
RăspundețiȘtergereSi cu ce pofta s-au mincat!
Poze faine!
Te pup si o zi frumoasa!
Yammy...Eu sunt o mare amatoare de paste :)) Insa iti multumesc pentru reteta mai ales gandindu-ma la Ilana :)
RăspundețiȘtergerePS. Conteaza foarte mult forma pastelor? Adica as putea folosi penne sau fusili?
Veronica, buna dimineata!
RăspundețiȘtergereHai la o cafea mai intai. ;) Si p-aia te invit si la masa. :)))
Multumesc Mariana! O zi buna si tie!
RăspundețiȘtergereAdela, ma bucur tare mult ca ti-a placut reteta. ;) Sper sa-i placa si Ilanei.
RăspundețiȘtergereNu cred sa conteze forma pastelor prea tare. Eu am mai incercat o reteta asemanatoare cu fusilli si au iesit bine. Voi pune curand si reteta. ;)
Pup si o zi buna!
Claudia, iti dai seama ca in principal pentru pitici am facut. Si chiar le-a placut...si chiar au mancat...:))
RăspundețiȘtergereNatalia, si noua ne plac. Si ma bucur tare mult pentru ca asa pot sa le mai dau cate ceva ce n-ar accepta in mod normal sa manance...legume, branza...Of of...
RăspundețiȘtergereFrumoase poze, frumos preparat.Felicitari, Miha!
RăspundețiȘtergereOzi buna!
F apetisante!
RăspundețiȘtergereMiha draga mea, m-ai ucis. Daca nu fac fac reteta asta urgent o sa mor de pofta. te pup
RăspundețiȘtergereBuna, Miha!
RăspundețiȘtergereVreau sa-ti zic ca te apreciez f. mult! Te-am recomandat si colegelor mele! Cu toate suntem incantate de retetele tale! Exceptie nu face nici aceasta reteta delicioasa care a fost savurata din plin si de fetita mea de 5 ani!
Larisa, multumesc!
RăspundețiȘtergereMa bucur tare mult ca va plac retetele mele. Va imbratisez si va mai astept pe la mine!
O zi buna!