Conchigli cu branza la cuptor

marți, 26 ianuarie 2010



* 400 g paste conchigli
* 500 ml lapte
* 100 g cascaval
* 100 g mozzarella
* 2 linguri faina
* 50 g unt
* sare
* 50 g cascaval pentru presarat deasupra

Pastele se fierb in apa cu sare, timp de 8-10 minute (conform indicatiilor de pe ambalaj)

Cascavalul si mozzarella le taiem cubulete.

Untul il topim, adaugam faina si amestecam energic. Turnam laptele cate putin, amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Adaugam cubuletele de cascaval si mozzarella si fierbem pana incepe sa se ingroase sosul. Se potriveste gustul de sare.

Ungem cu unt un vas termorezistent si punem pastele fierte.



Turnam sosul deasupra si uniformizam.



Presaram cu cascaval ras



si dam la cuptor, la foc mediu, pana incepe sa se rumeneasca deasupra.



Se serveste cald.

Share This Post

15 comentarii:

  1. Ador pastele sub orice forma! Si mai ales cu brinza, mmm..

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine arata. Deja imi ploua in gura si abia am mancat.
    O sa incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  3. ce faine scoici ai facut cu cascaval, yamiii,au mancat piticii :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mihaaaaa!ce grozave trebuie sa fie!
    Si cu ce pofta s-au mincat!
    Poze faine!

    Te pup si o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Yammy...Eu sunt o mare amatoare de paste :)) Insa iti multumesc pentru reteta mai ales gandindu-ma la Ilana :)
    PS. Conteaza foarte mult forma pastelor? Adica as putea folosi penne sau fusili?

    RăspundețiȘtergere
  6. Veronica, buna dimineata!
    Hai la o cafea mai intai. ;) Si p-aia te invit si la masa. :)))

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc Mariana! O zi buna si tie!

    RăspundețiȘtergere
  8. Adela, ma bucur tare mult ca ti-a placut reteta. ;) Sper sa-i placa si Ilanei.

    Nu cred sa conteze forma pastelor prea tare. Eu am mai incercat o reteta asemanatoare cu fusilli si au iesit bine. Voi pune curand si reteta. ;)

    Pup si o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  9. Claudia, iti dai seama ca in principal pentru pitici am facut. Si chiar le-a placut...si chiar au mancat...:))

    RăspundețiȘtergere
  10. Natalia, si noua ne plac. Si ma bucur tare mult pentru ca asa pot sa le mai dau cate ceva ce n-ar accepta in mod normal sa manance...legume, branza...Of of...

    RăspundețiȘtergere
  11. Frumoase poze, frumos preparat.Felicitari, Miha!
    Ozi buna!

    RăspundețiȘtergere
  12. Miha draga mea, m-ai ucis. Daca nu fac fac reteta asta urgent o sa mor de pofta. te pup

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna, Miha!
    Vreau sa-ti zic ca te apreciez f. mult! Te-am recomandat si colegelor mele! Cu toate suntem incantate de retetele tale! Exceptie nu face nici aceasta reteta delicioasa care a fost savurata din plin si de fetita mea de 5 ani!

    RăspundețiȘtergere
  14. Larisa, multumesc!
    Ma bucur tare mult ca va plac retetele mele. Va imbratisez si va mai astept pe la mine!

    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere