Cheesecake Raffaello

duminică, 9 ianuarie 2011

Desi Robert adora placinta cu branza de vaci de data asta a fost de acord sa fac prajitura cu branza. Nici n-ar fi avut cum sa nu fie de acord, fie vorba intre noi, :))) pentru ca era destul de tarziu cand am hotarat sa fac prajitura si timp pentru framantat aluat nu as fi avut. Noroc si ferice de mine ca am un copil bun si intelegator! ;) :)))

Cheesecake Raffaello



* Pentru blat:

* 300 g biscuiti
* 100 g unt topit


Biscuitii se macina la robot. Se adauga untul topit si se mixeaza pana compozitia devine ca niste firimituri. Se rastoarna intr-o tava cu margine detasabila si se preseaza foarte bine stratul de biscuiti cu lingura sau cu fundul unui pahar. Se da tava la rece pana este gata umplutura.

* Pentru umplutura:

* 750 g branza de vaci
* 4 oua
* 150 ml frisca lichida
* 200 g zahar
* esenta de vanilie

Branza de vaci se mixeaza cu zaharul, esenta de vanilie si frisca lichida pana devine ca o crema. Se adauga ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Crema obtinuta se toarna peste blatul de biscuiti si se da tava la cuptor la foc mediu, pana prajitura se rumeneste deasupra, prinde o crusta aurie. Se inchide focul, se deschide usa cuptorului si se lasa tava in cuptor pana la racirea completa.

* Pentru glazura:

* 100 g ciocolata alba
* 100 ml frisca lichida
* ~50 g nuca de cocos
* 2-3 linguri pline lapte praf

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu frisca lichida. Se aduce la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se pune vasul la frigider pentru minim 1 ora, dupa care se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa. Adaugam nuca de cocos si laptele praf si amestecam usor.

Turnam glazura deasupra prajiturii si dam din nou la rece pana se intareste glazura. Se orneaza cu frisca si se portioneaza dupa preferinta.

Share This Post

6 comentarii: