Friptura de pui cu lamaie

joi, 13 ianuarie 2011


 * 6 copanele de pui
* 1 lingurita rozmarin uscat
* 5-6 catei usturoi
* 6 linguri ulei de masline
* 3 lamai
* sare si piper


* Pentru garnitura:

* 500 g cartofi
* 50 g unt
* 50 g cascaval
* 1 ou
* sare si piper
* nucsoara

Usturoiul se piseaza foarte bine cu sare. Se adauga rozmarinul, piperul, apoi uleiul putin cate putin, amestecand pana se obtine o pasta. Lamaile se storc, iar sucul obtinut se toarna peste pasta de usturoi.

Cu acest amestec ungem copanelele de pui, acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru 1 ora, dupa care se pun intr-un vas termorezistent si se dau la cuptor pana se rumenesc.

Intre timp pregatim garnitura:

Cartofii curatati si spalati ii fierbem in apa cu sare. Scurgem apa si pasam cartofii. Adaugam untul, cascavalul ras, sare, piper si nucsoara dupa gust. Cand s-au incorporat foarte bine adaugam oul si amestecam energic.

Compozitia se pune intr-un posh si in tava tapetata cu hartie de copt se spriteaza "moate" mici de cartofi.

Se da tava la cuptor la foc mediu spre mare, pana incep sa se rumeneasca.

Share This Post

2 comentarii:

  1. Mi-a placut prezentarea ta de cum le-am vazut !
    Arata nemaipomenit de bine si sunt sigura ca sunt si delicioase !!!
    Am sa fac si eu !

    RăspundețiȘtergere