Prajitura cu trufe de ciocolata

luni, 31 ianuarie 2011

Astazi vremea in Iasi este...brrrr....:)) Asa ca va invit la o cafea aburinda, sa ne mai incalzim si la o prajitura cu ciocolata, ca sa ne vina cheful de vorba. :)))


 Pentru blat:

5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
2 linguri cacao
3 linguri ulei
1 lingurita praf de copt
esenta de vanilie

Ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa, dupa care punem galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie, ca pentru maioneza, amestecand usor. Faina amestecata cu praful de copt si cacaoa se incorporeaza usor in compozitie, cu miscari de jos in sus.

Compozitia se imparte in 2 si se coc 2 foi intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, timp de aproximativ 15 minute fiecare. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Pentru crema:

200 g trufe de ciocolata (cu portocale)
200 ml frisca lichida/smantana pentru frisca


Punem trufele de ciocolata intr-un vas, turnam frisca deasupra si punem vasul la foc mic.


Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte, omogenizam si dam la rece pentru cateva ore, pana compozitia se intareste, apoi o mixam pana obtinem o crema pufoasa.

Pentru glazura:

100 g ciocolata cu lapte
2 linguri lapte

Ciocolata o topim impreuna cu laptele intr-un vas la foc mic pe aragaza sau la microunde, cum va este mai usor.

Pe unul din blaturi punem crema de ciocolata, nivelam si acoperim cu cel de-al doilea blat. Dam la rece pentru cel putin 1 ora, apoi o glazuram cu ciocolata si portionam.

Share This Post

11 comentarii:

  1. Vai ce bine arata! Ciocolatoasa pana la ultima farama. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Doaneeeeeeeee, Miha da cum artaaaaaa, salivez in sec de numa numa.E minunata !

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Miha! Arata super buna si ciocolatoasa prajiturica ta. Pupici si o saptamana superba iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  4. acabo de conocer tu blog y tienes unas recetas impresionantes, me quedo por aqui de seguidora un beso desde Ponferrada

    RăspundețiȘtergere
  5. vezi cum se prelinge glazura...asa salivez si eu! super faina!

    RăspundețiȘtergere
  6. ai fost rugata sa dai explicatii pt masuratori si ai facut-o,ai fost rugata sa dai explicatii despre smantana pe care o folosesti si de atunci o precizezi in fiecare reteta de praji pe care o faci,deasemenea,ai fost rugata sa faci poze cu etapele fiecarei retete si deasemenea o faci ( asta e un punct in plus pt tine pt ca faci niste poze pe care imi vine sa le mananc)si in cele din urma si cel mai important,faci niste retete senzationale simple si la indemana fiecaruia dar senzationale!tot ce prepar de la tine imi iese...........mmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!! ESTI MINUNATA! iti multumesc pt tot! cu respect o alta Miha!

    RăspundețiȘtergere
  7. foarte frumoasa...numai privind-o ma ingras!

    RăspundețiȘtergere
  8. cu trufe de ciocolata??? cum saracie sa nu fie buna ,e si foarte aspectoasa,mersi o salvez,ai un blog incarcat de bunatati

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc, multumesc frumos, atat cat de frumos se poate multumi :))

    Miha, trebuie sa recunosc ca am avut ceva emotii pana am ajuns sa termin de citit mesajul tau. :))) Multumesc, ma voi stradui mereu sa fiu la nivelul asteptarilor. :)

    RăspundețiȘtergere