Ficatei de pui cu ciuperci si sos de rosii

marți, 1 februarie 2011


 500 g ficatei de pui
~250 g ciuperci (pluerotus am avut eu)
1 ceapa mare
1/2 capatana usturoi
2 cani suc de rosii
sare si piper
verdeata

Ceapa tocata marunt se caleste usor la foc mic in cateva linguri cu ulei de masline. Se pun si ciupercile tocate marunt sau taiate bucati mai mari, in functie de preferinta fiecaruia. Eu le-am tocat marunt marunt, de nici n-au stiut ai mei ca au mancat ciuperci :)))

Se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba, pana scade toata zeama lasata de ciuperci. Se toarna sucul de rosii, omogenizam si condimentam dupa gust cu sare si piper, apoi adaugam si ficateii spalati si curatati.


Se acopera din nou cu capacul si se lasa sa fiarba inabusit pana scade zeama, iar sosul ajunge la consistenta dorita. Inainte de final, cand inca mai este zeama in tigaie, punem usturoiul tocat si omogenizam. Mirosul va va face cu siguranta nerabdatori sa va asezati la masa. :)))

La final presaram cu verdeata tocata marunt si servim cu garnitura preferata. Noi, de data aceasta, desi de obicei mamaliga e nelipsita, am optat pentru paste.

Pastele fierte si scurse de apa, le-am pus intr-o tigaie si le-am perpelit in putin unt si usturoi.

Share This Post

4 comentarii:

  1. Vreau si eu o portie, dar fara paste, ca din alea maninc suficiente... adica doar ficatei, dupa care sint innebunita si "ciumpercute" ca si alea imi plac mult...

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna idee ne-ai dat , Miho, pentru masa de pranza. De maine.

    RăspundețiȘtergere