Chec cu ciocolata

duminică, 17 aprilie 2011

Checul este prajitura preferata a copiilor. Ca e simplu sau ca e cu ciocolata, va fi intotdeauna primit cu placere si entuziasm. Am facut multe retete de prajituri, dar s-a intamplat cateodata sa fiu in pana de idei si atunci am apelat la cate o reteta de chec. Sunt foarte usor de facut si daca il "imbogatim" cu o glazura de ciocolata rasfatul e gata...:)))


 2 oua
100 g zahar
125 ml ulei
200 ml lapte
50 g cacao
250 g faina
1 praf de copt
esenta de rom
3 linguri dulceata ( de cirese am folosit eu)

Pentru glazura:

100 g ciocolata amaruie
50 g unt
50 ml lapte

Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana ouale se albesc si isi dubleaza volumul. Turnam uleiul cate putin mixand continuu, apoi laptele si esenta de rom.

Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt si o incorporam in compozitia de mai sus. Punem si dulceata si o incorporam usor cu o spatula.


Turnam compozitia in tava de chec (30 cm lungime) unsa cu unt si tapetata cu faina


si dam la cuptor la foc mediu, in jur de jumatate de ora. Cand este gata il scoatem pe un gratar si lasam la racit, apoi il glazuram cu ciocolata topita impreuna cu laptele si untul.


Share This Post

23 de comentarii:

  1. Te ha quedado de 10, que pasada.

    SAludos

    RăspundețiȘtergere
  2. Suna bine, cred ca si "gusta bine" vorba copilului meu. Am sa il incerc cu prima ocazie, multumim de reteta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Woww, am inghitit in sec, mor de pofta!
    Il am in vedere pentru Pasti!
    Oricum, imi propun ferm ca miercuri si vineri sa nu intru aici la tine...intuiesti de ce!:))
    (ilda76)

    RăspundețiȘtergere
  4. arata.............nu mai pot de pofta

    RăspundețiȘtergere
  5. N-ai venit la briose, Miha :(
    dar ti-am pus una deoparte la mine pe blog :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Uau arata super! O sa-l fac pt mama, ea e fan cioco.

    RăspundețiȘtergere
  7. compozitia este pentru 2 checuri sau doar unul??

    RăspundețiȘtergere
  8. Compozitia este pentru un singur chec. Tava e de 30 cm.

    RăspundețiȘtergere
  9. mersi mult
    as vrea sa dublez compozitia ca sa fac 2 :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Gata...Tocmai i-am pus glazura, maine sa vedem ce-o fi iesit. Oricum, e bombat la mijloc, nu asa frumos ca al tau. Iubitul meu te apreciaza zilnic pentru ceea ce faci. Daca erai solla...de mult il pierdeam. Sarbatori Fericite. Miha (sora lui Mino)

    RăspundețiȘtergere
  11. Delicios , deja am facut balta pe taste ...
    Miha , de ce mi se lasa mie tot ce bag la cuptor , fie dulce , fie nedulce ????? ma dispera chestia asta ... caaaah

    RăspundețiȘtergere
  12. Miha, sper ca v-a placut checul, asa bombat cum a iesit. :))

    Si al meu a fost usor bombat, dar tava fiind cu fundul rotund, l-am intors invers. :))

    Eu cred ca tocmai acest fapt este tot farmecul la un chec. ;)

    RăspundețiȘtergere
  13. Diana, probabil ca ar trebui sa maresti putin timpul de coacere.

    RăspundețiȘtergere
  14. mi s-a parut tentant asa ca am incercat si eu reteta...delicios!!!si foarte usor de facut:))))

    RăspundețiȘtergere
  15. Ma bucur tare mult ca ti-a placut! :)

    RăspundețiȘtergere
  16. vai de capu` meu ce bine arataaaaaaa!!!!!! =p~

    RăspundețiȘtergere
  17. ouale trebuie sa fie la temperatura camerei sau de la frigider?

    RăspundețiȘtergere
  18. Teoretic, ouale ar trebui sa fie la temperatura camerei. Dar eu regula asta n-o prea respect. :)) Deci, cum doresti. Daca le ai deja scoase din frigider e foarte bine, dar si daca nu le ai, nu-i un mare bai.

    Spor si o zi frumoasa. :*

    RăspundețiȘtergere