Salata Diva Hair

duminică, 8 mai 2011

Zilele trecute am fost invitata de echipa Diva Hair sa particip la concursul Diverse retete pentru diverse diete.

Initial am fost descurajata de cuvantul "dieta" :)) acesta nepotrivindu-se aproape deloc cu numele blogului. :)) Dar prietena mea Minodora m-a incurajat sa particip, tot ea ajutandu-ma sa aleg si dieta pe care sa v-o recomand, anume dieta Atkins. Este o dieta usor de adoptat, care pe langa faptul ca ajuta la scaderea in greutate, imbunatateste si starea de sanatate.

Alimentele premise in aceasta dieta sunt:
  • Pestele (ton, somon, sardine) 
  • Carnea (de pasare sau vita) 
  • Fructele de mare 
  • Ouale 
  • Branzeturile 
  • Legumele

Utilizarea indulcitorilor artificiali este indicata si consumul a cel putin 8 pahare de apa pe zi pentru a preveni constipatia si a elimina toxinele rezultate din arderea grasimilor.

Pentru acest concurs am ales sa pregatesc o reteta usor de preparat, consistenta si plina de savoare. Sper sa va placa si sa fiti alaturi de mine si de aceasta data si sa votati in numar cat mai mare. :))





1 piept de pui
sare si piper
1 lingurita busuioc uscat
1 lingurita cimbru uscat
1 lingurita oregano uscat
1/2 lingurita salvie uscata
1 lingurita patrunjel uscat
1 lingurita leustean uscat
1 lingurita rozmarin uscat


2 legaturi de salata verde
1 rosie
1/2 castravete
1/2 ardei gras
2 cepe verzi
sare
ulei de masline
zeama de la 1/2 lamaie

Toate condimentele le amestecam cu sarea si piperul. Pieptul de pui se feliaza, apoi se presara cu amestecul de condimente. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru 1 ora.


Dupa acest interval feliile de carne se prajesc pe gratar.

Intr-un bol amestecam salata, rupta bucati cu mana, cu rosia si castravetele feliate, ardeiul taiat julienne si ceapa taiata bucati mici, cu tot cu partea verde. Adaugam pieptul de pui taiat bucati. Adaugam sare dupa preferinta, stropim cu ulei de masline si zeama de lamaie.

Share This Post

27 de comentarii:

  1. Draga Miha, ma simt onorata ca ai acceptat ideea mea pentru aceasta dieta. Pe mine m-a ajutat mult si ii sfatuiesc pe toti cei ce vor sa aibe un regim de viata sanatos, sa urmeze aceasta dieta si implicit retetele tale.Iti doresc mult succes la concurs.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt curioasa daca vei mai face smecherii de data asta:)) Potti sa iei premiu pentru smecheriile cu care castigi concursurile.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bianca, tine aproape! :))
    Eu zic sa-ti vezi de patratica ta si sa nu vorbim de corectitudinea in concursuri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Miha, arata delicios!
    Vei avea vot de la mine...
    Mult succes!
    (ilda76)

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte urat ca nici nu a inceput concursul si deja au si aparut astfel de comentarii. Dar traim in Romania, ce naiba? Sa nu ne dezmintim doamnelor! Ma gandeam sa organizez si eu un concurs la mine pe blog dar din aceleasi motive ma gandesc sa imi vad de treaba. Urat, Bianca! Foarte urat!

    RăspundețiȘtergere
  6. Invidia e pe toate gardurile :))
    Bravo Miha! Succes! Sper sa iei toate premiile, sa crape toti de ciuda!!!:-bd

    RăspundețiȘtergere
  7. super Miha,
    misto reteta..astept sa te votez?
    dar unde vad concursul asta pe divahair.ro ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Iulia Istrate-Bacau9 mai 2011 la 15:29

    Buna Mhiha,as vrea sa incep prin a-ti spune ca admir foarte tare tot ceea ce faci,deserturile tale si retetele arata intr-un mare fel,sunt explicate bine si meriti toata stima.Dar de data aceasta pot zice ca m-ai dezamagit,nu o cunosc pe aceasta doamna Bianca dar consider ca are dreptate...poate nu in totalitate,inca incerc sa inteleg daca donarea acestei sume este un act de iubire si respect fata de cititorii tai sau pur si simplu un truc ca sa atragi cat mai multe voturi,pt ca vad ca castigul sumei de 100 lei depinde strict de votul lor.Daca ar fi sa castigi,nu crezi ca ar fi mult mai sanatos sa o faci pentru ca meriti?Mai ales ca ai potential si ai putea cu siguranta sa razbati printre multe alte concurente.Mult succes iti doresc si fie sa castigi pe o cale dreapta si nu [pe cea a santajului

    RăspundețiȘtergere
  9. La toate concursurile la care am participat pana acum am castigat, daca am castigat, cu ajutorul prietenilor si al cititorilor mei, nu prin smecherii asa cum se insinueaza.
    In momentul in care am acceptat invitatia celor de la Diva, asa am simtit in acel moment ca trebuie sa fac, sa ma revansez cumva. Ca premiul pentru voi depinde de premiul meu, e adevarat, dar nu e nici un truc. Daca mi-as permite sau daca as castiga bani din blogul asta probabil ca nu as fi facut asta, deocamdata asta e situatia.
    As fi putut sa nu ofer nimic decat multumiri, nu? Asa am considerat ca toata lumea are de castigat.
    O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  10. Alina, concursul nu a inceput inca. :*

    RăspundețiȘtergere
  11. ok Miha, eu te votez...ca esti de-a mea..indiferent ce zice lumea

    RăspundețiȘtergere
  12. Sunt mahnita si dezolata de rautatea unora ...
    Felicitari ptr fair play , MIHA !

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu zic asa...nu te stresa prea tare...cine are ceva de inteles va intelege.
    O zi buna iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  14. Lasa Miha, ca noi stim cum castigi tu...ai mai promis si altadata ca dai recompense pentru cei care te voteaza...si tu si prietenele tale cereati cu disperare voturi, ca tu trebuia neaparat sa castigi...si fraierele te-au votat atunci, sa vedem acum cine te mai sustine :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu tin minte sa fi facut vreodata vreo promisiune pe care sa n-o onorez. Dar vazandu-te asa inversunata mai ca te-as crede, dar intai de toate as vrea sa-mi aduci aminte.
    Daca si ceilalti vor considera la fel ca si tine... asta e. Ce sa fac? Sa ma dau de ceasul mortii? :)))
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  16. Bafta multa, Miha.
    Comentariile rautacioase nu au cum sa nu fie pentru ca traim intre oameni si asta spune totul:)

    RăspundețiȘtergere
  17. imi pare rau ca trebuie sa ma bag si eu ,,dar deja devine enervant, intri pe un blog ..si incep cu concursurile si cu voturile.., nu stiu parca a devenit totul prea comercial.Acesta nu este un comentariu rautacios, apreciez acet blog , dar e destul de agasant ..cu dati-mi va rog un vot..etc...etc.Eu pot sa inteleg ca tu depui un efort aici si-ti sacrifici din timpul tau, ca sa imparti cu noi retetele tale, felicitari pt acest lucru, sincer,doar ca mi se pare ca se exagereaza putin cu toate concursurile astea. parerea mea. Nicole.

    RăspundețiȘtergere
  18. Ma bag si eu in vorba, pentru ca nu ma pot abtine, eu nu-i inteleg pe cei care tot au de comentat, va impune cineva sa votati?! daca vreti o faceti, daca nu, nu....fiecare e liber sa participe la ce concurs vrea si sa procedeze cum vrea, daca miha asa a simtit in momentul respectiv sa imparta premiul cu cei care o voteaza de ce e de condamnat?!de ce suntem atat de rai????!!!!!!Miha atata timp cat tu te simti curata si sti ca nu ai trisat la nici un concurs, stai linistita, ca lumea o sa vorbeasca mereu, important este ca tu ai prietenii alaturi si asta conteaza!

    RăspundețiȘtergere
  19. Fataaa, te-am votat!(Liana Toma) Schimba textul si linkul, sa nu mai astepte nimeni pe "maine"!
    Da'o prajitura nu dai? :P :*

    RăspundețiȘtergere
  20. am sa dau reteta si prin spania sa si linga buzele spaniolitii

    RăspundețiȘtergere
  21. nu baga in seama rautatile unora,retetele tale la modul general sunt grozave cum de altfel este si acesta salata!Multa bafta!

    RăspundețiȘtergere
  22. Miha ce de arome, mmmm, o bunatate, succes!

    RăspundețiȘtergere
  23. Vaaai nu pot sa cred,Miha dar ce ai promis tu fetelor si nu le-ai dat????ca vreau si eu(hi,hi);sa trimiti maine lincul ca-i o salata superdelicioasa,succes!

    RăspundețiȘtergere
  24. boancarada2005!@yahoo.com26 mai 2011 la 11:32

    Apetisanta salata!Bafta Miha!

    RăspundețiȘtergere
  25. aspect placut, gust idiscutabil si sanatate asigurata ! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere