Compot de cirese si visine

miercuri, 31 august 2011

Stiu... e tarziu sa vin cu reteta asta tocmai acum. Fetele gospodine fac acum compot de prune sau alte fructe de toamna, nu de visine. :))

Am uitat...am uitat de reteta asta.  Mi-am adus aminte zilele trecute, cand am facut niste briose cu visine, absolut delicioase. 


 Cantitatile sunt in functie de cate borcane (de 800 g)  de compot vreti sa faceti. Fiecare borcan se umple pe 3/4 cu visine si cirese. Eu am facut de visine, de cirese si combinate. :)

Se adauga cate 3 linguri de zahar in fiecare borcan si se umplu cu apa. Se capseaza bine si se invelesc in foaie de ziar. Se aseaza apoi intr-o cratita incapatoare, pe fundul careia am pus un prosop impaturit. Adaugam apa in cratita, cam 3/4 din inaltimea borcanului si punem la foc mic. Fierbem pentru aproximativ 1 ora. Zeama de la compot se va colora frumos, iar zaharul de pe fundul borcanului se va topi.

Se scot borcanele din apa, se sterg si se acopera cu o patura, unde se lasa la racit.


Din cate am inteles, tehnica aceasta de preparare a compotului se poate aplica si in cazul altor fructe. Eu cred ca voi incerca cu struguri. ;)

Share This Post

6 comentarii:

  1. Bun compot! Chiar ca mi-ai facut pofta si mie. Sa stii ca am facut exact dupa metoda aceasta compot de struguri si a iesit foarte bun.

    RăspundețiȘtergere
  2. bun tare! dar reteta de briose?!:( mi-ai facut o poftaaaaaaaaa!!!:) un salut, Mihaela!

    RăspundețiȘtergere
  3. Oana, mai am un borcan. Il impart cu tine. :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Alexandrina...da da...de struguri as vrea si eu sa incerc...:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Mihaela, in curand pun si reteta de briose. Pup! :*

    RăspundețiȘtergere