Crema de caramel sarat

joi, 17 noiembrie 2011

De o bucata de vreme am dat in pofta caramelului. :)) Nu conteaza cu ce sau in ce, orice combinatie este binevenita. Astfel ca atunci cand am vazut "ulcelele" Mihaelei nu m-am gandit prea mult inainte de a pleca spre bucatarie. :))



125 g zahar
250 ml smantana pentru frisca
3 galbenusuri
putina sare de mare

Zaharul se pune intr-o craticioara si se caramelizeaza. Cand a devenit lichid se da deoparte de pe foc si se toarna smantana pentru frisca. Se pune din nou pe foc si amestecand usor se fierbe pana se topeste caramelul.

Galbenusurile se bat bine cu telul intr-un castron. Amestecand continuu se toarna sosul de caramel in fir subtire. Se omogenizeaza, se rastoarna inapoi in craticioara si se pune din nou pe foc mic. Se amesteca incontinuu pana sosul se ingroasa putin.

Crema se strecoara (eu am sarit peste etapa asta, nu mai tin minte de ce :)) ) se repartizeaza in cescute si se da la frigider pentru cateva ore.

Se serveste ca atare, cu un mot de frisca sau in diverse combinatii. Stiti ce bun e cu clatite? Mmmm...neaparat sa faceti!! :))






Share This Post

32 de comentarii:

  1. Ma inscriu si eu la o portie, suna tentant! Am vazut si la Mihaela, cred ca am sa incerc si eu! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte faina crema ta. Si mie imi place caramelul insa nu prea se imbina pe papilele mele gustative caramelul cu sare. Eu in general nu pun sare la dulce.

    RăspundețiȘtergere
  3. baiiiiiiiiiiii...arunca si mie o ulcea din asta a ta!!!
    mor dupa caramelul sarat!
    ma bate gandul sa fac niste caramele pe vikend:))

    da' tortu', caramelosu' cand il faci ha?

    pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Cristina, e foarte bun...mie imi place. Bine...e chestie de gust pana la urma. Poti sa faci crema si fara sare, sunt sigura ca va fi la fel de buna. ;)

    Nu pui sare nici in blaturi?

    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Alice, si eu am pus gand rau la niste caramele...hi hi...

    Tortul caramelosul l-am facut deja. :D Dar pana la urma la mine a iesit prajitura. :)))

    Pupici cu lipici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Am savurat-o si la cealalta Mihaela!!!Super buna!!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Dar oare, o fi bun? Cred ca ar trebui sa ne servesti real ca sa ne convingem. Spor la retete in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  8. Miha interesanta combinatie.... Suna chiar tentant!

    RăspundețiȘtergere
  9. Miha, ma bucur mult ca ti-au placut! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. eu sun fana caramel! dar sarat, e de incercat in diverse combinatii,mai mult spre aperitive zic eu,dupa gustul meu.pupu-te!

    RăspundețiȘtergere
  11. nu am facut niciodata , insa tare bine arata !!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Mmm, ce bine arata. O culoare superba!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce idee minunata !! <3 Ador caramelul sarat, doar ca varianta asta nu o stiam. Merci, scumpa. Pupici! xoxoxo

    RăspundețiȘtergere
  14. interesant ! o sa incerc si eu. Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  15. Arata foarte bine.....Am salvat si eu reteta. Sigur imi va placea.

    RăspundețiȘtergere
  16. Iulian, te poftesc la o portie de caramel. ;) Oricand doresti!

    RăspundețiȘtergere
  17. Irina, pentru mine a fost tentanta rau. :))))

    RăspundețiȘtergere
  18. Mihaela, mi-au placut. Si inca mult! Multumesc de reteta. :*

    RăspundețiȘtergere
  19. Pansy, e un desert in toata regula, nu stiu cum o fi la aperitiv. :)))

    Pupu-te si eu!

    RăspundețiȘtergere
  20. Cat, multumesc! Sa-l faci cand te-o lovi pofta de caramel. :)))

    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  21. Pupici Ana Maria! Nici eu n-o stiam, dar am mai invatat ceva. :)))

    RăspundețiȘtergere
  22. Criss, sper sa-ti placa si tie. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  23. Pup Lily! Ma bucur ca ti-a placut! :*

    RăspundețiȘtergere