Scones

marți, 13 martie 2012

Niste painici rapide, ce se servesc la micul dejun cu unt si dulceata. Sau lemon curd sau miere de albine. Si fiind englezesti, alaturi de un ceai. :)) Dar e bun si laptele. :))





1 ou
70 g unt
100 ml lapte
2 linguri zahar
300 g faina
1 praf de copt

Intr-un castron batem oul cu un praf de sare, zahar si lapte.

Intr-un alt castron amestecam faina cu praful de copt. Adaugam untul rece, taiat cubulete si framantam pana se incorporeaza in faina. Turnam si oul batut si amestecam pana aluatul incepe sa capete consistenta. Apoi il framantam pana obtinem un aluat neted. Il invelim in folie si dam la rece 1 ora.

Punem aluatul pe masa usor infainata si intindem intr-o foaie de cca 0.5 cm grosime. Cu o forma rotunde decupam cerculete ce le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mic, pentru cca 15-20 de minute, pana incep sa se aureasca pe margini.

Se scot pe un gratar si se lasa la racit. Dupa ce s-au racit se taie in 2 si se ung cu dulceata.

Bun bun! ;)



Sursa retetei

Share This Post

8 comentarii:

  1. Ils sont superbes et avec ce sucré hummmm.... quelle belle gourmandise!

    Bisous

    RăspundețiȘtergere
  2. Tare bune...chiar perfecte pentru micul dejun! pup

    RăspundețiȘtergere
  3. imi plac tare mult! Te pup draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumoase painici! Simple si gustoase!

    RăspundețiȘtergere
  5. ce bunuteee! de cand le am si eu pe listaaaa! multe anotimpuri au trecut! :D

    Superbe, ca de obicei!

    RăspundețiȘtergere
  6. Simpatice ! si prezentarea apetisanta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mmmm ce mi-ar placea si mie!!!bravo!!

    RăspundețiȘtergere