"Bucătar real,-"

duminică, 13 mai 2012

Tot mai des in ultima vreme am citit despre vasele din vitroceramica Pyroflam si despre calitatile si avantajele unice ale acestora. Ce mi s-a parut mie interesant este ca poti pune vasul la congelator, apoi in momentul cand vrei sa faci mancarea efectiv, poti pune vasul direct pe foc sau in cuptor, fara a mai fi nevoie de decongelare.

Imi plac vasele respective pentru ca sunt albe. Sunt albe si asa vor ramane, pentru ca nu se pateaza. O adevarata provocare, o adevarata tentatie... Trebuie neaparat sa vedem daca asa sta treaba.

Si pentru ca real,- Hypermarket nu avem in Iasi, pentru a putea beneficia de promotia ce se desfasoara in magazine, raspund provocarii de creativitate culinara "Bucatar real,-" lansata de real,- Hypermarket http://www.real-hypermarket.ro/pyroflam/concurs-bloguri

 

Reteta cu care m-am gandit sa particip la aceasta provocare este Lasagna cu carne si foi proaspete, pentru ca e un fel de mancare ce ne place si noua si prietenilor nostri. Si eu as fi incantata sa-i surprind cu o portie de lasagna tocmai atunci cand se asteapta mai putin, pentru ca o am pregatita din vreme la congelator, in tava rectangulara Pyroflam. Si cat se face la cuptor, avem timp de-o cafea si-o vorba buna.

Sursa foto: http://www.real-hypermarket.ro/pyroflam
 Pentru foi:

150 g faina
1 ou mare
sare

Punem faina intr-un castron si in mijloc facem o gropita in care vom pune oul. Adaugam si un varf de cutit cu sare si incepem sa framantam energic, incepand din mijloc, apoi aducand putin cate putin faina de pe margini. Framantam pana faina este incorporata si obtinem un aluat tare si compact. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, acoperit cu folie alimentara, pentru a evita uscarea.

Se intinde aluatul in foaie subtire, pe masa presarata cu faina. Se taie apoi fasii pe care le vom trece de cateva ori prin rolele masinii de paste, pana ajungem la grosimea dorita.

Vom obtine niste fasii foarte lungi de aluat pe care le vom taia la marimea vasului in care vom prepara lasagna. Pana pregatim umplutura le lasam la uscat pe masa presarata cu faina.

Pentru umplutura:

1 piept de pui
1 ceapa
1 morcov
400 g rosii in suc
1/2 capatana usturoi
oregano si busuioc
sare si piper

Ceapa tocata marunt o calim usor in caserola rotunda Pyroflam, in cateva linguri cu ulei de masline. Adaugam morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, omogenizam si lasam cateva minute sa se caleasca impreuna. Rosiile se taie cubulete sau se dau prin blender si se adauga peste ceapa si morcov. Pieptul de pui tocat se pune in sosul format si se omogenizeaza. Se condimenteaza dupa gust cu oregano si busuioc, se sareaza si pipereaza. Se dau cateva clocote pana carnea se albeste si sosul capata consistenta dorita.

Pentru sosul Bechamel:

50 g unt
1 lingura faina
300 ml lapte
nucsoara
sare si piper

Untul il topim la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin. Omogenizam, condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Punem vasul din nou pe foc si fierbem pana incepe sa se ingroase. Se lasa la racit.

In plus, vom avea nevoie de:

~400 g cascaval

In tava rectangulara Pyroflam punem un strat de sos Bechamel, apoi un strat de foi. Punem un strat de umplutura de carne si presaram cu cascaval. Repetam operatiunea pana umplem vasul si terminam ingredientele. Ultimul strat va fi de foi peste care vom presara cascaval din belsug.


Share This Post

6 comentarii:

  1. Frumos articol! Si reteta desigur!
    BAFTA!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Succes Miha....si delicioasa reteta:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Succes Miha! Chiar azi am fost in Real si Horia Varlan prezenta vasele respective.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Fab!
    Sper sa prezint in curand si eu unul din vase in cunostinta de cauza. :))

    RăspundețiȘtergere