Tort de ciocolata cu zmeura

marți, 18 septembrie 2012

A venit toamna... si nu simt asta neaparat din cauza vremii, ca mie-mi place cand e mai racoare :)) dar... a inceput si scoala. Trezit de dimineata, alergat spre scoala sau gradinita, lectii si griji... Acomodarea de dupa vacanta e cam grea si toate au venit parca buluc peste mine, asa ca cer iertare ca sunt in urma cu postarile si ca n-am sarbatorit impreuna inceputul anului scolar. :))






Pentru blat:

200 g unt
150 g zahar
5 oua
150 g faina
100 g ciocolata de lapte
100 g nuca macinata
1 plic budinca de vanilie Dr Oetker
1 zahar vanilinat Dr Oetker
1 praf de copt Dr Oetker

Untul moale, pe care l-am topit partial, se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine pufos ca o  crema. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Faina amestecata cu praful de copt si budinca se incorporeaza in crema obtinuta, urmand ap20oi nuca macinata si ciocolata rasa.  Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza in compozitie, in 2-3 reprize, amestecand usor cu o spatula.

Turnam compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40-50 de minute. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.

Pentru crema:

500 ml smantana pentru frisca
2 plicuri zahar vanilat Bourbon Dr Oetker
200 g zmeura
1 lingurita esenta de rom Dr Oetker
1 intaritor de frisca Dr Oetker

Blatul racit se scobeste cu ajutorul unei lingurite, avand grija sa lasam o margine de cca 2 cm grosime. Bucatile de blat pe care le-am scos le punem intr-un castron si le faramitam bine cu mana.

Smantana pentru frisca proaspat scoasa de la frigider se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul vanilat, esenta de rom si intaritorul de frisca. Se mixeaza in continuare pana se intareste. Se adauga apoi 2/3 din firimiturile de aluat si zmeura si se omogenizeaza amestecand usor.


Turnam crema peste blatul scobit si acoperim cu restul de firimituri.


Si pentru ca a venit toamna... Dr Oetker a lansat o noua campanie in care ne invita sa prajiturim folosind cele 7 esente cu arome deosebite. Pe langa deja clasicele esențe de rom, vanilie, migdale si cafea, Dr. Oetker oferă si 3 esente cu extract natural de portocale, lamaie și menta, esente cu care poti sa imbogatesti după gustul tau si al celor dragi orice iti propui sa prajituresti.

Share This Post

11 comentarii:

  1. Como siempre una deliciosa tarta! Te deseo un feliz otoño!. Gracias y besos Ana

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunat arata si cred ca e un deliciu!!!Yummy!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. uiiiii ce bun tre sa fie asai cum zici cu scoala numai stres dar asta eee besitooo silvia

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata super bine si cred ca e foarte delicios si cu zmeura!Trebuie sa-l incerc si asa! ;) :*

    RăspundețiȘtergere
  5. vai.....ce frumos arata.....si ce idei minunate mai ai :) hugs

    RăspundețiȘtergere
  6. Superb tort ai facut! Cred ca acesta l-am ales si eu sa il fac :) .

    RăspundețiȘtergere
  7. wouw!!! ce gâteaux est superbe très bien réaliser, bravo!

    Bisous

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred ca e tare bun tortul asta umplut cu frisca si arome minunate. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere