Tort de ciocolata cu zmeura
Pentru blat:
200 g unt
150 g zahar
5 oua
150 g faina
100 g ciocolata de lapte
100 g nuca macinata
1 plic budinca de vanilie Dr Oetker
1 zahar vanilinat Dr Oetker
1 praf de copt Dr Oetker
Untul moale, pe care l-am topit partial, se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine pufos ca o crema. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Faina amestecata cu praful de copt si budinca se incorporeaza in crema obtinuta, urmand ap20oi nuca macinata si ciocolata rasa. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza in compozitie, in 2-3 reprize, amestecand usor cu o spatula.
Turnam compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40-50 de minute. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.
Pentru crema:
500 ml smantana pentru frisca
2 plicuri zahar vanilat Bourbon Dr Oetker
200 g zmeura
1 lingurita esenta de rom Dr Oetker
1 intaritor de frisca Dr Oetker
Blatul racit se scobeste cu ajutorul unei lingurite, avand grija sa lasam o margine de cca 2 cm grosime. Bucatile de blat pe care le-am scos le punem intr-un castron si le faramitam bine cu mana.
Smantana pentru frisca proaspat scoasa de la frigider se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul vanilat, esenta de rom si intaritorul de frisca. Se mixeaza in continuare pana se intareste. Se adauga apoi 2/3 din firimiturile de aluat si zmeura si se omogenizeaza amestecand usor.
Turnam crema peste blatul scobit si acoperim cu restul de firimituri.
Si pentru ca a venit toamna... Dr Oetker a lansat o noua campanie in care ne invita sa prajiturim folosind cele 7 esente cu arome deosebite. Pe langa deja clasicele esențe de rom, vanilie, migdale si cafea, Dr. Oetker oferă si 3 esente cu extract natural de portocale, lamaie și menta, esente cu care poti sa imbogatesti după gustul tau si al celor dragi orice iti propui sa prajituresti.
Como siempre una deliciosa tarta! Te deseo un feliz otoño!. Gracias y besos Ana
RăspundețiȘtergereMinunat arata si cred ca e un deliciu!!!Yummy!Pup!
RăspundețiȘtergereuiiiii ce bun tre sa fie asai cum zici cu scoala numai stres dar asta eee besitooo silvia
RăspundețiȘtergereAre un aspect delicios!
RăspundețiȘtergereMinunata si delicioasa!
RăspundețiȘtergereArata super bine si cred ca e foarte delicios si cu zmeura!Trebuie sa-l incerc si asa! ;) :*
RăspundețiȘtergerevai.....ce frumos arata.....si ce idei minunate mai ai :) hugs
RăspundețiȘtergereSuperb tort ai facut! Cred ca acesta l-am ales si eu sa il fac :) .
RăspundețiȘtergerewouw!!! ce gâteaux est superbe très bien réaliser, bravo!
RăspundețiȘtergereBisous
Cred ca e tare bun tortul asta umplut cu frisca si arome minunate. Felicitari!
RăspundețiȘtergereO super bunatate de tort.O zi placuta!
RăspundețiȘtergere