* Pentru lipie:
* 150 ml apa
* 250 g faina neagra
* 1 lingurita drojdie uscata
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita zahar
* 1 lingura ulei
* 2 oua
* 150 g zahar
* 100 g unt
* 220 ml lapte
* 250 g faina
* 1 praf de copt
* 1 lingurita scortisoara
* 1 mar mare
Trebuie sa incep prin a multumi tuturor prietenilor si cititorilor mei fideli care ieri de ziua Sf Mihail si Gavril, m-au felicitat si urat asa cum au putut ei mai bine. Unii dintre ei mi-au facut si cadou cate un vot la concursul Hapi Hap, ceea ce m-a bucurat mult, la fel cum m-au bucurat si urarile de "la multi ani" primite din toate colturile lumii.
Multumesc foarte mult si va servesc cu o feliuta de tort. E virtual, din pacate.
Pentru blat:
6 oua
6 linguri zahar
3 linguri ulei
30 g cacao
6 linguri faina
esenta de rom
1 praf de copt
Multumesc foarte mult si va servesc cu o feliuta de tort. E virtual, din pacate.
Pentru blat:
6 oua
6 linguri zahar
3 linguri ulei
30 g cacao
6 linguri faina
esenta de rom
1 praf de copt
Sper sa va fac si eu pofta cu reteta mea Pui cu sos de rosii si galuste de cartofi si daca am sa reusesc asta poate voi primi votul vostru in concursul ce se desfasoara pe bucataras.ro
Se voteaza zilnic si daca veti fi din nou alaturi de mine voi fi cat se poate de fericita, mai ales ca votarea se termina fix pe 18 noiembrie, de ziua puiului meu drag Robert. Sper ca impreuna cu voi sa reusesc sa-i fac un cadou frumos. ;)
Acesta este widget-ul prin care puteti ajunge la reteta propusa de mine (poza va aparea incadrata cu rosu) si va ramane pe prima pagina pana la sfarsitul concursului.
Va multumesc din suflet tuturor!
Se voteaza zilnic si daca veti fi din nou alaturi de mine voi fi cat se poate de fericita, mai ales ca votarea se termina fix pe 18 noiembrie, de ziua puiului meu drag Robert. Sper ca impreuna cu voi sa reusesc sa-i fac un cadou frumos. ;)
Acesta este widget-ul prin care puteti ajunge la reteta propusa de mine (poza va aparea incadrata cu rosu) si va ramane pe prima pagina pana la sfarsitul concursului.
Va multumesc din suflet tuturor!
* Pentru aluat:
* 2 oua
* 80 g zahar
* 1 lingurita miere
* 100 g unt
* 150 ml lapte
* 10 g drojdie uscata
* 500 g faina
* esenta de vanilie
12 ani...Ani plini cu de toate, cu bucurii, necazuri, extraz si agonie...:))
Pornind de la toate acestea am facut acest tort care sa semnifice...casnicia. Totul incepe cu dulce, pufos, plin de aroma. Apoi e calm, asezat, stabil, cremos si savuros. Dupa o vreme apare si ceva amaraciune si esti contrariat, indignat "amarui, dar totusi atat de bun, de nu ma pot opri" :)) Si daca totul va fi cu masura, vei fi in extaz, daca nu...ti se apleaca. :))
La multi ani mie, la multi ani sotului, la multi ani noua! Multi poate vor fi, dar ne dorim sa fie si buni.
Va invit pe toti la o feliuta dulce-pufoasa-cremoasa-amaruie de tort. Din pacate, doar virtual.
Pentru blat:
4 oua
2 linguri ulei
4 linguri zahar
2 linguri cacao
4 linguri faina
1/2 lingurita praf de copt
esenta de rom
* Pentru blat:
* 2 oua
* 150 g zahar
* 100 ml ulei
* 200 ml lapte
* 250 g faina
* 3 linguri gem de prune
* 3 linguri cacao
* 1 praf de copt
* 50 g nuci rupte bucati mari
* Pentru pachetele:
* 1 ou
* 100 g faina
* sare
Se amesteca oul cu faina si putina sare. Trebuie sa obtinem un aluat compact si tare. In functie de cum o "cere" aluatul se mai adauga putina faina. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, acoperit, apoi se intinde foaie subtire, pe masa presarata cu faina. Se taie patrate mari, cu latura de cca 10 cm. Se pun cateva cubulete de carne si se inchid si lipesc ca un plic.
In locul aluatului facut in casa, se pot folosi foi de placinta din comert
* Pentru umplutura:
* 1 piept de pui
* sare
* rozmarin
Pieptul de pui se taie cubulete mai mari. Se pun intr-o tigaie in putin ulei incins, se presara cu sare si rozmarin si se perpelesc pe toate partile. Se scot pe un prosop absorbant si se lasa la racit.
* Pentru sos:
* 2 rosii
* 1 ceapa
* 3 catei usturoi
* 1 ardei gras
* busuioc
* sare
* 100 g cascaval pentru presarat deasupra
Rosiile se oparesc si se curata de coaja, apoi se blenduiesc. Ceapa se toaca marunt, la fel si usturoiul si se pun la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga rosiile si ardeiul taiat cubulete mici. Se potriveste gustul de sare, se pune si putin busuioc si se mai dau cateva clocote.
Pachetelele se pun intr-un vas termorezistent uns cu unt, se toarna deasupra sosul de rosii, se presara cu cascavalul ras si se da la cuptor pana se rumeneste.
Se serveste cald.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)