Lipie cu galbiori

joi, 11 noiembrie 2010


 * Pentru lipie:

* 150 ml apa
* 250 g faina neagra
* 1 lingurita drojdie uscata
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita zahar
* 1 lingura ulei


Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine punem faina, sarea si uleiul. Adaugam maiaua si restul de apa si framantam un aluat potrivit de tare, care se lasa la dospit jumatate de ora.

* Pentru umplutura:

* 300 g galbiori
* 1 ceapa
* 2 catei usturoi
* sare
* cimbru si busuioc
* 50 g cascaval
* patrunjel verde

Ciupercile curatate, spalate si bine scurse de apa se calesc impreuna cu ceapa si usturoiul tocate marunt, in cateva linguri cu ulei de masline. Condimentam dupa gust cu cimbru si busuioc, potrivim gustul de sare. Se lasa la foc mic pana scade toata zeama lasata de ciuperci. Se lasa la racit.

Aluatul se intinde intr-o forma de tarta unsa cu ulei. Se pun deasupra ciupercile calite si se da tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. Se scoate tava din cuptor, se presara deasupra cascavalul taiat cubulete si se mai da 5 minute la cuptor pana acesta se topeste.

Se presara cu patrunjel verde tocat si se portioneaza.

Share This Post

3 comentarii:

  1. Mama ce bine arata,ma inscriu si eu la o portie!pupik!

    RăspundețiȘtergere
  2. galbiorii sunt ciupercile mele preferate ! pacat ca-s asa scumpe.imi inchipui aroma tartei tale.

    RăspundețiȘtergere