Briose Negruta

marți, 17 februarie 2009

Briose Negresa

Din ciclul "nici o zi fara briose" :)) am facut azi aceste simpatice si delicioase prajiturele. Le-am numit asa, nu pentru ca ar fi mai putin negre decat negresa-mama, ci pentru ca is mai mici si tare dragalase. :))

Pentru 12 buc avem nevoie de:

1 ou
50 g zahar
1/4 cana ulei
1/2 cana lapte
1 cana faina
1 lingurita bicarbonat
2 linguri gem
2 linguri cacao

Se mixeaza bine toate ingredientele "umede" (oul,zaharul,uleiul,laptele si gemul).Apoi se adauga faina amestecata cu cacao si bicarbonatul.
Se toarna aluatul in forme si se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute.
Se orneaza dupa preferinta.Eu o parte le-am ornat cu frisca iar o parte le-am uns cu miere si am presarat bombonele mici colorate.

Share This Post

2 comentarii:

  1. Dragalase si gustoase!
    Le prefer cu frisca dar nici pe cele fara nu le dau la o parte ;-D

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe aia cu frisca, am "sutit-o" eu... hi, hi... adica, negruta blonduta...

    RăspundețiȘtergere