Budinca de orez cu caramel

marți, 7 aprilie 2009

Budinca de orez cu caramel
Pentru caramel avem nevoie de:

50 g unt
1 pahar de zahar
1/2 pahar (acelasi) frisca lichida

Zaharul se caramelizeaza la foc mic,amestecand continuu.Cand e gata,se adauga untul si se amesteca pana se se topeste,dupa care se adauga si frisca. Totul se omogenizeaza si se lasa la racit.

Pentru budinca avem nevoie de:
200 g orez
100 g zahar
700 ml lapte
1 plic zahar vanilat

Orezul se pune la fiert in apa cu sare pentru 5 minute.Se scurge de apa,apoi se toarna laptele fiert cu zaharul vanilat.Se fierbe in continuare la foc mic pana se inmoaie orezul,cand se adauga zaharul.Se lasa pe foc pana ajunge la consistenta dorita.
Dupa ce s-a racit se pune intr-o forma rotunda,dupa care se rastoarna pe farfurie.

Se serveste cu sosul caramel.

Share This Post

7 comentarii:

  1. Deliciooos!
    Baietelul meu mai mic este inebunit dupa aceasta budinca si neaparat cu caramel.
    P.S. O mare rugaminte la tine... vreau si eu adresa de blog a Nataliei(Balbina). De aici am ajuns la ea si acum nu o mai gasesc. Please! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Gata, am gasit-o! Doamne si cat am cautat-o...
    Scuze de off. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cuscra draga, te asteapta la mine doua frumoase premii ! Pupici si o zi buna !

    RăspundețiȘtergere
  4. Gabriela,ma bucur ca ai gasit-o pe Natalia! ;)

    Si alor mei le place tare mult budinca asta.Si neaparat cu caramel. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Cuscra,dupa ce-mi beau cafeaua si-mi trece durerea asta tampita de cap trec sa iau premiile de la tine. Multumesc ca te-ai gandit la mine. :) Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nicoleta,asa este...o bunatate.Si atat de usor de facut...;)

    RăspundețiȘtergere