Aripioare de pui la capac

miercuri, 2 septembrie 2009



Avem nevoie de:

4 aripioare de pui
50 g unt
1 lingura miere
3 linguri suc de rosii
2 catei usturoi
1 lingurita boia de ardei
1/2 lingurita nucsoara
1/2 lingurita rozmarin
sare si piper

Untul il topim,dupa care adaugam sucul de rosii,mierea si condimentele. Fierbem sosul pana se ingroasa putin.
In acest sos punem aripioarele curatate si spalate si le tinem vreo 10-15 minute.

Intre timp punem o cratita cu apa la fiert,in jur de 2 litri de apa.Cand apa incepe sa clocoteasca se acopera cu un capac asezat cu partea inferioara in sus.Pe acest capac se aseaza aripioarele de pui



si se pune cratita astfel pregatita in cuptorul incins,la foc mediu,pana se rumenesc bine pe ambele parti.




Am servit cu un pire de cartofi delicios,ca la mama acasa. :)



Delicios! :)

Share This Post

10 comentarii:

  1. Arata extraordinar. am si o intrebare: care este diferenta intre a prepara carnea asa cum ai facut tu si a o pune efectiv intr-un vas termorezistent de exemplu?
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce metoda interesanta, prima data aud de ea! Iar aripioarele chiar arata extrem de apetisant!

    RăspundețiȘtergere
  3. delicioase,intr-adevar!sa nu zic ca salivez din greu...

    RăspundețiȘtergere
  4. Lavinia,multumesc!
    Cred ca e diferenta de coacere.In vasul termorezistent ar trebui sa adaugi putina grasime (unt,ulei),iar la capac se fac la abur.O alta explicatie mai savanta n-am. :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Natalia,nici eu nu stiam,dar am gasit reteta intr-o carte de bucate a dnei Balmez si mi-am zis ca merita incercata. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Diana,chiar au fost bune. Merita incercata aceasta reteta. ;) Se pot folosi si copanele in loc de aripioare.

    RăspundețiȘtergere
  7. le-am bagat la cuptor...abia astept sa vad ce gust au

    RăspundețiȘtergere