Poiana cu ciuperci

miercuri, 18 noiembrie 2009

by Natalia



Avem nevoie de:

* 350 g ciuperci
* 3 cartofi
* 3 morcovi
* 2 radacini patrunjel
* 100 g cascaval
* 1/2 piept de pui
* 1 legatura de patrunjel
* 1 legatura de marar
* 3 fire ceapa verde
* 3 castraveti murati
* maioneza, dupa gust
* sare si piper

Pieptul de pui se pune la fiert impreuna cu radacinoasele. In timpul fierberii se condimenteaza dupa dorinta. Eu am pus sare, piper si putina nucsoara.

Dupa ce-au fiert se lasa la racit.

Intre timp marinam ciupercile. Se pun la fiert in jumatate de pahar cu apa, o lingura de otet si 2 linguri de ulei. Cand incepe sa fiarba se adauga o lingurita de piper boabe, o foaie de dafin si sare dupa gust. Se mai lasa pe foc, la foc moderat, inca 5 minute apoi se lasa la racit.

Cartofii, morcovul, radacina de patrunjel si cascavalul se rad pe razatoarea cu ochiuri mari, in vase separate. Pieptul de pui si castravetii se taie marunt. Eu le-am robotit. :) Verdeata si ceapa verde se taie marunt.

Se tapeteaza un vas cu folie alimentara. Se pun ciupercile cu palariile in jos, acoperind tot fundul vasului.



Verdeata tocata se presara deasupra ciupercilor. Apoi se aseaza un strat de cartofi, presand bine cu mana.



Se unge un strat de maioneza. Se aseaza morcovul ras,



apoi cascavalul.

Se unge din nou cu maioneza. Urmeaza apoi un strat de carne si unul de castraveti murati si un ultim strat de maioneza. Se acopera cu folie si se da la rece. Eu am tinut peste noapte la frigider.

Platoul pe care va fi servita salata se pune peste vasul in care a fost "construita" si se ratoarna cu o miscare ferma.

Share This Post

10 comentarii:

  1. Buna Miha.Arata foarte bine.O ideie foarte buna metoda in care ai construito.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine, mai, de ce ma pacalesti?...eram sigura, dupa titlu, ca vorbesti de o ciocolata::)

    foarte buna papica si pt disociatul meu! de retinut!

    RăspundețiȘtergere
  3. ...de retinut prima parte din ea pt un disociat, a doua, pentru altul::))

    RăspundețiȘtergere
  4. zilele trcute am incercat si eu aceasta reteta, dar cum nu am avut ceapa verde am inlocuit cu castraveciori acrii. a iesit extra. familia mea a fost super incintata. iti multumesc pentru reteta si promit sa mai incerc si alte retete de pe blogul tau. esti grozava. eu nu sunt atit de creativa, dar multumita voua de pe acest blog pot prpara mincaruri minunate pentru familia mea. inca o data iti multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma bucur tare mult ca ti-a placut aceasta reteta. Este intr-adevar o salata deosebita.

    Te imbratisez cu drag si te mai astept. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga mea, "Poiana ... a devenit celebra. Invitata aseara la un dineu, (dupa revelion) numai colegii, fetele ne-am intrecut in bucatareala si barbatii in buchete de flori. Eu am incercat reteta. Geniala, e putin spus. Nu stiu cum ai inventat-o sau daca tu ai inventat-o dar a produs sensatie.Atit printre masculi cit si printre dame. Toti au vrut reteta si au ajuns la concluzia romancele sint neintrecute in bucatarie.Multumim pentru blogg si pasiunea ta. dar cite kg aveti fetelor ca cu atitea bunatati imposibil sa nu pui doar privind retetele nu si incercindu-le. Pup mult Nina

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga Nina, ma bucur tare mult ca ai facut senzatie cu salata asta. Nici nu puteai sa nu faci, pentru ca intotdeauna efectul ei a fost "wauuu"... Nu eu am inventat-o, am preluat si eu reteta de la o alta fata harnicuta si draga mie. Si de fiecare data cand o fac ii multumesc, pentru ca e senzationala.
    Cat despre kilograme...mai bine nu spun cate am, sa nu cumva sa ma bati. :)))
    Multumesc inca o data pentru aprecieri si vizita. Te mai astept cu drag. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. doammne, ce bine arata! fac ulcer pana imi fac eu...

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata super, adevarat ca o poienita de ciuperci. :)
    Cu siguranta o s-o incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere