Pateuri cu branza de vaci
1 pachet aluat de foietaj
~500 g branza de vaci
2 oua
100 g zahar (sau mai mult, dupa cum va place de dulce)
1 lingura zahar pudra aromat cu lamaie
1 galbenus
2-3 linguri lapte
Aluatul se dezgheata la temperatura camerei, dar nu de tot, altfel devine foarte greu de lucrat cu el.
Intr-un castron amestecam branza de vaci cu ouale si zaharul. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Daca va plac, puteti adauga in umplutura si cateva stafide.
Intindem aluatul, apoi pe una din margini punem o fasie de branza. Rulam aluatul atat cat sa acoperim branza si sa obtinem un rulou. Taiem ruloul cu un cutit bine ascutit sau cu un cuter.
Repetam operatiunea pana terminam aluatul. Si branza, evident! :))
Fiecare rulou il portionam in functie de cat de mari sau mici dorim sa facem pateurile.
Le punem in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si dam la cuptor la foc mediu spre mare, pana se rumenesc.
Se servesc calde sau reci, dupa cum si cat rezistati langa ele. :))
vreau și euuu!
RăspundețiȘtergerecate au iesit din cantitatile retetei?
RăspundețiȘtergereIzabella, cred ca vreo 24-25 de bucati. Asa cum spuneam, depinde si de marimea pe care o vrei.
RăspundețiȘtergereIonixule drag...te astept! :*
RăspundețiȘtergereMacar unu si pentru mine, ca prea bine arata.
RăspundețiȘtergereVaaaai ce pofta mi-ai facut!!!
RăspundețiȘtergereCe bine arata! Cred ca si eu, in curand, deschid sezonul de tarte si placinte...
RăspundețiȘtergereImi plac enorm de mult.Am branza in congelator, asa ca in curand le pun in aplicare.Pup!
RăspundețiȘtergereNo reteta asta trebuie sa o probez si eu....tare bine arata!!!
RăspundețiȘtergereImi plac tare mult!!!Mmmm, sunt tare delicioase!Pup!
RăspundețiȘtergereMinunate, delicioase si usor de facut! As manca non-stop :) parca le simt deja aromma :)
RăspundețiȘtergereImi plac ATAT de mult incat as manca fara probleme cel putin o saptamana in fiecare zi, la cafea! :)
RăspundețiȘtergereCuloarea perfecta! Deliciu
RăspundețiȘtergeresunt atat de gustoase si practice. nu mai vorbesc cat sunt de dragute, chiar ca iti vine sa le papi pe toate :))
RăspundețiȘtergeresuper alegere !
Ah de cand n-am mai fost pe la tine! Placintelele sunt foarte aspectuoase. Te pup!
RăspundețiȘtergereAluatul e cel din mai multe foi subtiri sau e o singura foaie mai groasa?
RăspundețiȘtergereVasy, e aluat de foietaj, o foaie mai grosuta de aluat, care la copt se desface in multe foite. :) Se vede si in poze.
RăspundețiȘtergeream si eu o intrebare la sfarsit knd le ungem...amestec galbenusul cu cateva linguri de lapte ?
RăspundețiȘtergereDa, exact asa. Se amesteca galbenusul cu laptele, apoi se ung pateurile. ;)
RăspundețiȘtergerems mult:P sunt incepatoare in bucatarie si asta chiar vreau sa o incerc
RăspundețiȘtergereSa ai spor! Daca te mai pot ajuta cu ceva...oricand, cu placere!
RăspundețiȘtergere