Briose cu carne

joi, 28 ianuarie 2010



* Pentru aluat:

* 10 g drojdie uscata
* 30 ml ulei
* 150 ml apa
* 150 ml lapte
* 1 lingurita sare
* 1/2 lingurita zahar
* 500 g faina

Toate ingredientele le-am pus la masina de paine. Va rezulta un aluat elastic si nelipicios. Daca e nevoie mai adaugati faina, dar nu mai mult de 50 de grame.

* Pentru umplutura:

* 1 piept de pui
* 3 catei usturoi
* 1 ou
* 4 linguri suc de rosii
* sare si piper
* busuioc
* boabe de porumb
* 100 g cascaval

Pieptul de pui se toaca, apoi se amesteca impreuna cu oul si sucul de rosii. Se condimenteaza dupa gust, iar la sfarsit incorporam si boabele de porumb.

Aluatul se imparte in 12 bilute. Fiecare biluta se intinde pana obtinem cun cerculet de cca 0,5 cm grosime. Punem in mijloc cate o lingura de umplutura,



acoperim cu cascaval.



Strangem marginile, formand o bocceluta.

Fiecare bocceluta o punem in forma de briose ( cu "motul" boccelutei dedesupt) si lasam din nou la crescut.

Ungem cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si presaram cu susan.



Dam la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc frumos deasupra, in jur de 30-35 de minute.

Se servesc calde.

Share This Post

10 comentarii:

  1. daca-i carne, hop si eu! uau, ce bine arata!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vreau si eu daca-i cu carnita de pasarica... Trebuie sa fie tare gustoase... Felicitari cuscra, pentru asa bunatate *

    RăspundețiȘtergere
  3. Ooo, asa ceva ar avea mare succes la noi, aluat, si inca cu carne! :D

    RăspundețiȘtergere
  4. fata iara ai taiat puii :))) dar lasa ca merita ptr asa muffins faini apaeritivi,super idee,bravo drago,pusici

    RăspundețiȘtergere
  5. eu nu am forme de muffins. daca pun direct in hartie si apoi in tava nu de despuie? sa iasa urat?
    intreb ca nu vreau sa stric bunatate de reteta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc mult fetelor de aprecieri!

    Veronica, se pot face si direct in hartie, dar n-or sa aiba forma asta frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  7. Miha, am gasit forme. Vineri crosetez si eu asemenea briose. Deja ma gandesc la ele

    RăspundețiȘtergere
  8. Miha, la "Briose cu carne" eu pun carnea gatita (calita) cu condimentele si etc. in coca cruda.
    As fi vrut sa vad interiorul la briosele astea frumoase de altfel!

    RăspundețiȘtergere
  9. Nina, aceste briose le-am facut pentru petrecerea Amirei de Sf Ioan. Musafirii au papat tot tot, nu mi-au mai lasat nimic pentru pozat. :)))

    Sectiunea arata ca o chifteluta inconjurata de aluat pufos. Au fost f bune.

    RăspundețiȘtergere