Floricele cu branza

sâmbătă, 2 ianuarie 2010



* 500 g faina
* 1 ou
* 90 g crema de unt Milli
* 100 g zahar
* 1 lingurita sare
* 10 g drojdie uscata
* 250 ml lapte

Se amesteca drojdia cu 1 lingurita de zahar si 30 ml lapte.

Faina se cerne, iar in mijloc se pune maiaua si se lasa la crescut 10 minute. Se adauga si restul ingredientelor



si se framanta cu aluat neted si elastic. Se lasa la crescut 1 ora.



Eu am folosit masina de paine, pentru framantare si dospire.

* Umplutura:

* 500 g branza de vaci
* 100 ml frisca lichida
* 200 g zahar
* 2 oua
* esenta de rom

Mixam branza impreuna cu restul ingredientelor,pana obtinem o crema pufoasa dar ferma.

Aluatul se imparte in bilute aproximativ egale ca marime. Fiecare bila de aluat se aplatizeaza, apoi in mijloc se pune cate o lingura de umplutura.



Se aduna marginile peste umplutura formand o bocceluta.



Se aplatizeaza din nou, apoi se taie petale cu un cutit bine ascutit, fara sa ajungem cu taietura pana in centru. Fiecare petala se rasuceste cu taietura un sus,



dupa care se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt.



Se lasa din nou la crescut, se ung cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte, iar in mijloc presaram cu mac (sau susan). Se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.



Sursa

Share This Post

6 comentarii: