Pizza regala

luni, 6 decembrie 2010


 * Pentru aluat:

* 125 ml apa
* 1 lingurita zahar
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita drojdie uscata
* 2 cani faina integrala


* Pentru umplutura:

* 1/2 piept de pui
* 150 g sunca de pui
* boabe de porumb
* cascaval
* 1 ou
* masline

* Pentru sos:

* suc de rosii
* usturoi
* sare si piper
* oregano

Drojdia amestecata cu zaharul se dizolva in apa calduta. Se toarna apoi peste faina amestecata cu sarea si se framanta un aluat elastic, usor lipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Se intinde aluatul intr-o tava bine unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se lasa din nou la crescut, apoi se unge cu sucul de rosii amestecat cu condimentele. Sosul se poate fierbe, daca doriti, apoi se lasa la racit.

Aranjam deasupra blatului ingredientele pentru umplutura. Le dispuneti dupa cum doriti, in cercuri sau in straturi. Presaram cu un strat generos de cascaval.


dam tava la cuptor pentru 10-15 minute la foc mediu spre mare, apoi scoatem tava si punem oul in centrul tavii. Garnisim cu cateva masline si dam tava din nou la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.

Se serveste calda.


 Sursa

Share This Post

5 comentarii:

  1. Mmmm.. cat de bine arata! Imi place super-mult pizza cu oua :d Eu o fac cu oua si spanac - iese minunta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sper sa nu mi-o iei in nume de rau, dar ai incarcat-o prea tare, pizza trebuie sa fie subtire 1-1,5cm cu tot cu topping, altfel e ca o turta sau placinta :P
    Era doar o parere sper sa nu te superi :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Gabriel, nu ma supar. Orice parere (pertinenta) este binevenita.
    Pe viitor voi lua aminte la sfatul tau, desi daca stau bine sa ma gandesc nici asta nu fu prea incarcata. :))) Sau daca o fi e din motive bine intemeiate si pentru o cauza nobila. :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. ChefChilly, multumesc!
    Alor mei nu le place spanacul. :(

    RăspundețiȘtergere
  5. Hmmmmmmmmmmmm ce bunatate ai facut tu aici , tare ma bucur ca ai testta-o si ti-a placut. Teoria italienilor zice ca la o pizza ingredientele din topic nu trebuie sa se suprapuna, nu sunca peste ciuperci etc...o cunosc si eu dar tot incarc pizza pentru asta :) Arata delicios si sigur a fost ca atare, spor la facut multe bunatati .

    RăspundețiȘtergere