Rulada cu crema de lapte si ciocolata

duminică, 5 decembrie 2010



 * Pentru blat:

* 4 oua
* 4 linguri zahar
* 2 linguri ulei
* 4 linguri faina
* 1 lingurita praf de copt
* esenta de vanilie
* 2 linguri nuca macinata


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa. Adaugam galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie, apoi faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata, amestecand usor. Compozitia se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu,,pana se aureste si marginile incep sa se rumeneasca.

* Pentru crema de ciocolata:

* 100 g ciocolata amaruie
* 100 ml frisca lichida

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se amesteca pana se topeste ciocolata si compozitia se omogenizeaza. Se da la frigider pana incepe sa se intareasca.

* Pentru crema de lapte:

* 50 g gris
* 200 ml lapte
* 250 ml frisca lichida
* 3 linguri miere
* esenta de vanilie

O adaptere dupa reteta Laurei L
 
Laptele si mierea se pun la fiert. Cand da in clocot se adauga grisul si amestecand continuu se fierbe, la foc mic, pana incepe sa se ingroase. Se da deoparte, se acopera cu o folie alimentara, sa nu prinda pojghita si se lasa la racit. Cand este racita bine se adauga frisca batuta si esenta de vanilie si se omogenizeaza.

Blatul copt se rastoarna pe o bucata de hartie de copt presarata cu zahar si se ruleaza strans. Cand s-a racorit se deruleaza, se unge cu crema de ciocolata si cu 2/3 din crema de lapte. Se ruleaza din nou si se acopera cu restul de crema. Se da la frigider pentru cel putin 1 ora, dupa care se portioneaza.

La fiecare portioara se pune cate un mot de frisca si se pudreaza cu cacao.

Share This Post

Un comentariu: