Lasagna cu carne si foi proaspete

marți, 19 iulie 2011

Pentru astazi va propun o reteta cu carne, excelenta pentru masa se pranz si nu numai. Este o reeditare la lasagna cu carne ce-am facut-o cu ceva vreme in urma, dar de data aceasta am folosit foi facute in casa, dupa aceeasi metoda dupa care am facut si taiteii lati de casa.  Impreuna cu piticii mei, evident! :))



Pentru foi:

150 g faina
1 ou mare
sare


Punem faina intr-un castron si in mijloc facem o gropita in care vom pune oul. Adaugam si un varf de cutit cu sare si incepem sa framantam energic, incepand din mijloc, apoi aducand putin cate putin faina de pe margini. Framantam pana faina este incorporata si obtinem un aluat tare si compact. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, acoperit cu folie alimentara, pentru a evita uscarea.

Se intinde aluatul in foaie subtire, pe masa presarata cu faina. Se taie apoi fasii pe care le vom trece de cateva ori prin rolele masinii de paste, pana ajungem la grosimea dorita.

Vom obtine niste fasii foarte lungi de aluat pe care le vom taia la marimea vasului in care vom prepara lasagna. Pana pregatim umplutura le lasam la uscat pe masa presarata cu faina.

Pentru umplutura:

1 piept de pui
1 ceapa
1 morcov
400 g rosii in suc
1/2 capatana usturoi
oregano si busuioc
sare si piper

Ceapa tocata marunt o calim usor in cateva linguri cu ulei de masline. Adaugam morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, omogenizam si lasam cateva minue sa se caleasca impreuna. Rosiile se taie cubulete sau se dau prin blender si se adauga peste ceapa si morcov. Pieptul de pui tocat se pune in sosul format si se omogenizeaza. Se condimenteaza dupa gust cu oregano si busuioc, se sareaza si pipereaza. Se dau cateva clocote pana carnea se albeste si sosul capata consistenta dorita.

Pentru sosul Bechamel:

50 g unt
1 lingura faina
300 ml lapte
nucsoara
sare si piper

Untul il topim la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin. Omogenizam, condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Punem vasul din nou pe foc si fierbem pana incepe sa se ingroase. Se lasa la racit.

In plus, vom avea nevoie de:

~400 g cascaval

Intr-un vas termorezistent punem un strat de sos Bechamel, apoi un strat de foi. Punem un strat de umplutura ce carne si presaram cu cascaval. Repetam operatiunea pana umplem vasul si terminam ingredientele. Ultimul strat va fi de foi peste care vom presara cascaval din belsug.


Dam vasul la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste usor deasupra. Se serveste calda.

E un deliciu.





Share This Post

22 de comentarii:

  1. Arata super si e si delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Yummi, trebuie sa incerc si eu foile, se fac simplu:)

    RăspundețiȘtergere
  3. super bunatate!
    dar eu n-am amsina din asta...si sa ma inind acu pe caldura asa cu sucitoru...
    cet-ipaa..aer conditionat, masinarii...sa tot faci mancare :)) pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. La cit e de frig la mine, parca m-as baga sa fac o lasagna... bineinteles tot cu foi facute in casa, doar de aia sintem cuscre, nu ??? Dar miine e miercuri, asa ca bag de-o piine ca sa mai incalzesc atmosfera... Pupici si fur virtual o felie lasagna-oasa...

    RăspundețiȘtergere
  5. daca ar vedea sotul meu pozele astea m-ar pune sa schmb urgent meniul.el adora lasagna,bine,bine si eu :D
    chiar am sa incerc cu foi de casa.sunt curioasa daca se simte diferenta la gust.pupic

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu foi pregatite in casa nu are cum sa fie decat delicioasa.Minunat arata.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Chiar ca nu am mai facut de mult!E grozava:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce bun,cu foile facute in casa!Minunata lasagna ta!pupici!

    RăspundețiȘtergere
  9. Danutza, se fac usor foile, asa e. Daca ai si masina de paste e si mai usor. :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Alice, pupici draga mea!
    Masina de paste am, cu aerele e mai greu. :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Cuscra, e frig? Pot sa ma mut la tine? :))))

    RăspundețiȘtergere
  12. Sarah, sunt foarte bune. Au papat si piticii pe nerasuflate. :)))

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc mult draga mea Medi! :*

    RăspundețiȘtergere
  14. Bravo Miha :))) Eu tot daunazi am facut aceasta riceta ;))) Daca vreai poti sa-mi dai parerea ta :))) De tine pot spune ca esti bravo tare !!!
    P.S.:Sorry,dar vei trebui sa faci clic pe bandiera ca sa traduci in romina,sus,in dreapta paginii ;) Ne regasim Miha :*

    http://www.neam-neam.com/2011/07/lasagne-al-ragu.html

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna Miha!
    Felicitari pentru retetele tale minunate! Uitandu-ma la cateva retete de ale tale, nu am putut sa nu observ acest dragut vas rosu pe care il folosesti :) Intrebarea este: unde as putea gasi si eu un astfel de vas? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna Poliana. Si multumesc frumos de laude.

    Vasul rosu l-am cumparat din Carrefour, cu cateva luni bune in urma. Din pacate nu l-am mai vazut de cate ori am fost pe acolo.

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumesc Miha de informatie, am sa incerc si eu aici la mine in oras. Daca nu-l voi gasi inseamna ca nu a fost sa fie al meu :P
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere