Tarta cu mascarpone si mozzarella

luni, 3 octombrie 2011

O tarta foarte usor de facut, ce poate fi servita ca aperitiv sau ca fel principal. Cremoasa si cu multa branza, cu ceva bucatele de carne...este pur si simplu grozava.

Minunata pentru un inceput de saptamana excelent! 


Pentru aluat:

10 g drojdie uscata
300 ml apa
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
2 linguri ulei de masline
2 linguri tarate de grau
~500 g faina

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta. Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine (sau intr-un castron daca framantam manual) punem faina, taratele de grau, sarea si uleiul. Adaugam maiaua si restul de apa si framantam un aluat potrivit de tare, care se lasa la dospit jumatate de ora.   


Pentru umplutura:


1/2 piept de pui
2 felii bacon
4 felii de sunca

150 g mascarpone
200 g mozzarella
2 oua
3 catei usturoi
sare si piper
marar deshidratat

 Baconul il taiem bucatele. La fel si sunca si pieptul de pui. Intr-o tigaie antiaderenta prajim usor baconul, pana se topeste grasimea. Adaugam apoi sunca si pieptul de pui si le lasam la foc mic, pana se rumenesc usor, amestecand continuu. Dam deoparte si lasam la racit.


Intr-un castron punem mozzarella rasa pe razatoarea cu ochiuri mari, mascarpone, ouale si usturoiul pisat. Adaugam marar uscat, sare si piper dupa gust.


In tava de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina intindem 2/3 din aluat, ridicandu-l usor si pe marginea formei. Punem carnea, repartizand-o uniform, apoi turnam deasupra compozitia de branza. Din restul de aluat taiem fasii (sau orice alta forma) si facem un grilaj deasupra tartei.


Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Share This Post

12 comentarii:

  1. Mascarpone SI mozzarela in aceeasi farfurie? It must be heaven! :)

    Saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. A inceput sezonul tartelor .
    Cuptoarele duduie ,aluaturile se auresc ,iar umpluturile aburesc .:)
    Eu ti-am furat trandafirasul . :)

    RăspundețiȘtergere
  3. bun,bun!!!interesanta combinatie!!O zi frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere
  4. da, faina dar puteai si tu s-o lasi sa se rumeneasca mai bine, grabito :)))))

    RăspundețiȘtergere
  5. Asta-i sigur pe gustul meu...si n-am facut tarta cam de multisor...
    Minunata!!!Pupici si o saptamana frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Un deliciu! Mmmmmm ... vreau si eu!

    RăspundețiȘtergere
  7. Neata fetelor. Si multumesc frumos de aprecieri! Va imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  8. Gabi, asa e...is grabita. :))) Mereu pe fuga, mereu in viteza... Si ma mai mir oare cu cine seamana fii-miu? :)))

    Revenind la tarta, ea e rumenita. Doar fasiile alea de aluat is mai albicioase pentru ca nu le-am uns. Data viitoate promit sa o fac. :))) Pup!

    RăspundețiȘtergere