Prajitura cu cirese
2 oua
150 g zahar
9 linguri ulei
9 linguri lapte
12 linguri faina
1 lingura zahar vanilat
1 praf de copt
cirese (nu am o cantitate exacta, sa fi fost vreo 300 g, dar puneti dupa cum va place)
Se scot samburii cireselor si daca e cazul se curata de "vizitatori" :)) Se pun intr-o sita sa se scurga de excesul de lichid.
Ouale le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana compozitia devine ca o crema. Punem si uleiul si omogenizam. Incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele. Vom obtine o compozitie ca pentru chec, pe care o vom turna in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt.
Punem ciresele peste compozitia de blat, apoi amestecam usor cu o lingura, sa acoperim ciresele, pe ici pe colo cu aluat.
Dam tava la cuptor la foc mediu pana prajitura se rumeneste usor deasupra. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.
Am vru sa fac si eu ceva asemanator zilele astea, dar nu mi-a iesit :(
RăspundețiȘtergereAm sa incerc cu reteta ta, poate am mai mult noroc ;) Pupici
Buna prajitura asta!Pup!
RăspundețiȘtergereBuna tare prajiturica ta!!!Astazi am degustat si eu cateva bucatele, dar cu caise:)Pup!
RăspundețiȘtergereWouw!!!!quelle delice il a l'aire bin moelleux! Bisous
RăspundețiȘtergereTare buna, m-am aprovizionat cu cirese pe iarna, am pus la congelator :), am sa-mi stapanesc poftele atunci :))) Pupici!
RăspundețiȘtergereNelipsita de pe masa noastra in sezonul acestot fructe.
RăspundețiȘtergerePup
Foarte buna prajiturica ;;) Usoara pentru vara! Pup
RăspundețiȘtergereMiha, si visinele aveau vizitatori??!! Buna prajitura, dar mai bun crapul ala la cuptor, imi fac si eu maine. Pupici!
RăspundețiȘtergereNu, visinile nu aveau. Doar ca am amanat prajitura cu visine pentru ca am gasit "vizitatori" in cirese. Si cum nu le mai pot manca asa, le-am bagat repede in prajitura. :))))
RăspundețiȘtergereCe frumos ti-a crescut! E prajitura copilariei mele:)
RăspundețiȘtergere