Briose cu zmeura

joi, 2 august 2012

Pentru micul dejun de astazi v-am pregatit niste prajituri delicioase. Simple, pufoase si aromate...





100 g unt
150 g zahar
1 lingura zahar pudra aromat cu lamaie
1 zahar vanilat
5 oua
150 g iaurt
300 g faina

1 praf de copt
zmeura

Untul il topim partial la foc mic sau la microunde. Il mixam pana devine ca o crema, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana acesta se topeste. Punem apoi cate 1 ou in crema de unt, mixand bine dupa fiecare. Incorporam iaurtul si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartiute speciale (sau in forme de silicon pentru briose). Deasupra punem zmeura, pe care o adancim putin cu degetul in compozitie.


Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru circa jumatate de ora, pana delicioasele prajituri trec proba cu scobitoarea si se rumenesc usor deasupra.

Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

  • Pentru un aer mai festiv se pot orna cu o crema de ciocolata sau cu frisca. 
  • Daca vreti sa mai simplificati putin reteta, coaceti in forma de chec
  • Zmeura se poate inlocui cu orice alt fruct de sezon


Share This Post

11 comentarii:

  1. Am venit repede la masa, sa aduc si cafeaua? Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoase si delicioase. Felicitari, arata atat de bine ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Delicioase si vesele, briosele:)!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma duc sa-i spun mamei, poate o reusi sa le faca asa. stii, nu toate se pricep prea tare..

    RăspundețiȘtergere
  5. Mmm, arata minunat cred ca sunt un deliciu aromat!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Miha, te asteapta un tag la mine pe blog, daca ai timp sa-l ridici! Pup si un weekend frumos!

    RăspundețiȘtergere
  7. de unde ai luat hartiutele de briose?

    RăspundețiȘtergere
  8. Hartiutele cred ca le-am luat din Selgros, daca nu ma insel...

    RăspundețiȘtergere