Crema de zahar ars - fara coacere

vineri, 24 august 2012

Pentru ca e cald si stiu ca va feriti cat puteti sa aprindeti cuptorul, va propun astazi o crema de zahar ars ce nu necesita coacere, ci doar fierbere.

La fel ca si varianta clasica, crema de zahar ars fiarta este extrem de savuroasa servita rece, de la frigider.




500 ml lapte
3 oua mari
3 linguri zahar
3 linguri zahar pentru caramel
1 lingura zahar aromat cu lamaie

Se bat ouale cu zaharul si zaharul aromat, pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga apoi laptele, amestecand continuu.

Se topeste zaharul. Se tine pe foc pana acesta devine lichid si are culoarea chihlimbarului. Caramelul obtinut se toarna in vase mici termorezistente. Lasam sa se raceasca, apoi turnam compozitia de lapte cu oua.

Vasele le asezam intr-o cratita si turnam apa rece pana la 3/4 din inaltimea lor. Acoperim cratita cu capac si punem la fiert, la foc mic.

Am uitat sa cronometrez, dar verificati din cand in cand si vedeti daca este inchegata crema. 

Se lasa sa se raceasca, apoi se pun pentru cateva ore la frigider!

Pofta buna!

Share This Post

10 comentarii: