Crema de zahar ars - fara coacere
La fel ca si varianta clasica, crema de zahar ars fiarta este extrem de savuroasa servita rece, de la frigider.
500 ml lapte
3 oua mari
3 linguri zahar
3 linguri zahar pentru caramel
1 lingura zahar aromat cu lamaie
Se bat ouale cu zaharul si zaharul aromat, pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga apoi laptele, amestecand continuu.
Se topeste zaharul. Se tine pe foc pana acesta devine lichid si are culoarea chihlimbarului. Caramelul obtinut se toarna in vase mici termorezistente. Lasam sa se raceasca, apoi turnam compozitia de lapte cu oua.
Vasele le asezam intr-o cratita si turnam apa rece pana la 3/4 din inaltimea lor. Acoperim cratita cu capac si punem la fiert, la foc mic.
Am uitat sa cronometrez, dar verificati din cand in cand si vedeti daca este inchegata crema.
Se lasa sa se raceasca, apoi se pun pentru cateva ore la frigider!
Pofta buna!
ce misto!
RăspundețiȘtergeren-am papat de mult!
fain arata ;;)
Ce idee faina!
RăspundețiȘtergereE foarte buna rece acum!!!
RăspundețiȘtergereIt looks delicious!
RăspundețiȘtergerehttp://juegodesabores.blogspot.com.es/
intr-adevar foarte bun!
RăspundețiȘtergereintr-adevar foarte bun !mai vrem retete !
RăspundețiȘtergeredemult nu am mai mancat...
RăspundețiȘtergereDE-LI-CIOA-SA !!!
RăspundețiȘtergereTrebuie testata, dar sunt sigura ca Miha face doar bunatati...
Te tzuc Miha !
ce frumos e prezentata
RăspundețiȘtergerejolygina
Absolut delicioasa aceasta crema de zahar ars!!!
RăspundețiȘtergere