Avem nevoie de:
* Aluat:
* 190 g faina
* 1 lingurita drojdie uscata
* 1 lingura zahar
* 100 ml lapte
* 40 g unt
* vanilie
Se pune faina intr-un castron si se amesteca impreuna cu drojdia si un praf de sare. Se adauga si restul ingredientelor si se amesteca pana se obtine un aluat neted.
* Aluat faramitat:
* 100 g faina
* 50 g zahar
* 50 g unt moale
* 30 g nuca macinata
* scortisoara
Toate ingredientele se pun intr-un castron si se amesteca pana se vor obtine firimituri fine.
* Umplutura:
* 4 mere mari
* 2 linguri zahar
* 1 lingura scortisoara
* 50 g unt
Merele spalate, curatate de coaja si cotoare se taie cuburi. Se pun la calit intr-o tigaie impreuna cu zaharul, untul si scortisoara. Se fierb pana incep sa se inmoaie, apoi se pun la scurs intr-o sita.
![](http://2.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/S4qhIwK2I4I/AAAAAAAAFkc/gdW4mT5scNk/s400/DSCF7012+copy.jpg)
Aluatul se intinde intr-o tava detasabila, unsa in prealabil cu unt si se ridica o bordura de aproximativ 3 cm.
Se repartizeaza umplutura de mere uniform,
![](http://1.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/S4qhp1ytf7I/AAAAAAAAFks/EqH0lvdkVsE/s400/DSCF9009+copy.jpg)
dupa care se acopera cu aluatul faramitat.
![](http://1.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/S4qhytO2cpI/AAAAAAAAFk0/ysx95yBTkpc/s400/DSCF9012+copy.jpg)
Se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.
Se lasa sa se raceasca, dupa care se pudreaza cu zahar.