Zilele trecute a refacut reteta de cartofi Hasselback pe care o facusem cu ceva vreme in urma. De aceasta data am folosit cartofi noi, iar pentru untul aromat am folosit alte condimente. Desigur ca se pot folosi orice condimente sau ierburi va plac.


5 cartofi
~100 g unt aromat
sare si piper

De aceasta data, pentru untul aromat am folosit usturoi, cimbru, busuioc si chilli iute.

Cartofii se spala foarte bine sub jet de apa. Apoi cu un cutit bine ascutit se taie felii foarte subtiri pe latime, dar nu pana jos.  Pentru asta punem cartoful intr-o lingura, marginile lingurii vor opri cutitul sa ajunga pana la baza. ;)

In fiecare taietura se pune cate putin unt si se presara cu sare si piper. Asezam cartofii individual in folii de aluminiu si ii impachetam bine. Dam la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 1 ora. Se verifica daca sunt gata cu o furculita. Dupa ce s-au inmuiat se desface folia (atentie la aburi!) si se mai lasa 10 minute, sa se rumeneasca usor.


 Pentru cine chiar nu agreeaza folia de aluminiu, se pot face si in tava. 

Se servesc calzi ca garnitura la o friptura sau simpli, alaturi de o salata.