Chec cu smantana

sâmbătă, 1 mai 2010



* 3 oua
* 200 g zahar
* 300 g smantana
* 1 praf de copt
* esenta de vanilie
* coaja de lamaie
* 2 cani faina

Se bat ouale intregi cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana devin ca o crema. Se adauga smantana, esenta de vanilie si coaja de lamaie. La sfarsit incorporam usor faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt ( eu am pus in una de silicon si n-a mai fost nevoie )



si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. Se face proba cu scobitoarea.

Checul s-a vrut a fi un ursulet (asa este tava), dar in momentul in care l-am rasturnat i s-a rupt capul. :)) Copiii s-au amuzat copios si s-au repezit sa-i manance urechile, asa ca nu l-am mai reparat. :)) Am taiat bucati si am pudrat cu zahar.

Cascaval pane






* 300 g cascaval
* 1 ou
* 1 ceasca lapte
* faina
* pesmet

Se prepara din ou, faina, lapte si un praf de sare un aluat ca de clatite, putin mai gros.

Cascavalul se taie felii groase de un deget, se dau prin faina, prin aluatul de clatite, apoi prin pesmet. Se tapeteaza bine bine cu pesmet, altfel la prajit cascavalul va curge.

Feliile astfel pregatite se prajesc pe ambele parti in ulei bine incins.

Piftie de cocos cu legume



* carne de cocos (aripi, gheare, cosul pieptului)
* ceapa
* morcov
* telina
* sare
* usturoi
* 200 g amestec de legume congelate (fasole verde, conopida, morcov, porumb)
* 1 lingurita gelatina

Carnea se pune intr-o oala cu apa rece si se lasa la fiert pana este gata sa dea in fiert si se ridica spuma. Se scoate carnea se spala din nou cu apa rece. Se umple oala din nou cu apa rece, in cantitate dubla fata de carne, se adauga ceapa, morcov, telina si se pune din nou la fiert. Se lasa sa fiarba la foc mic; nu se acopera.

Cand carnea a fiert, se adauga usturoiul pisat, se strecoara zeama si se adauga legumele congelate. Se mai dau cateva clocote apoi se lasa sa se racoreasca.

Gelatina se hidrateaza in cateva linguri de apa rece, apoi se pune in supa calduta si se amesteca pana la dizolvarea completa.

Se toarna totul in forma si se da la rece pana se intareste foarte bine.

Inainte de servire se incalzeste putin forma, sa se desprinda putin piftia si se rastoarna pe platou.

Friptura la tava

Friptura la tava
* muschiulet de porc
* ceafa de porc
* ciocanele de pui
* vin alb
* usturoi
* sare si piper
* boia de ardei
* curry
* boabe de piper mozaic

Muchiuletul, ceafa si ciocanelele de pui spalate si curatate, se pun intr-un vas, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia de ardei, curry si usturoi (cu cat mai mult, cu atat mai bun :)) ) . Se acopera totul cu vin alb si ulei de masline si se da la frigider pentru cateva ore.

Muschiuletul de porc il tavalim prin boabe de piper mozaic, acoperindu-l pe toate partile. Il punem intr-o tava alaturi de restul carnii si marinata de vin.



Dam la cuptor la foc mic, pana se evapora toata zeama, iar carnea se rumeneste frumos deasupra.

Se serveste cald, cu garnitura preferata.