Prajitura cu iaurt si ciocolata

duminică, 30 mai 2010



* 4 oua
* 200 g zahar
* 100 g unt
* 300 g iaurt
* esenta de vanilie
* 1 praf de copt
* ~400 g faina (cat sa iasa un aluat putin mai gros decat cel de clatite)
* 2-3 linguri bilute de ciocolata

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema. Se adauga untul moale,



apoi iaurtul cate putin, esenta de vanilie si se mixeaza continuu.

Faina se cerne cu praful de copt si se incorporeaza in compozitie.



Se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, se presara cu bilutele de ciocolata



si se da la cuptor la foc mediu, in jur de jumatate de ora.

Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza.

Tochitura munteneasca



* 500 g carne de porc
* 1 ceapa
* 1 pahar supa de legume
* 1 pahar de vin
* 2 rosii
* 4 catei usturoi
* sare si piper
* cimbru
* 1 ardei gras

Se taie carnea in bucati si se pune la prajit in tigaie in ulei bine incins impreuna cu ceapa tocata marunt. Dupa ce carnea s-a prajit putin, adica incepe sa se rumeneasca, se stinge cu supa de legume si paharul cu vin.

Se potriveste gustul de sare si piper, apoi se adauga rosiile tocate marunt, usturoiul tocat si ardeiul taiat cubulete mici. Se lasa sa fiarba. Spre sfarsitul fierberii se presara cu putin cimbru.

Se serveste cu mamaliguta fierbinte si muraturi.