Prajitura cu mere si nuca de cocos

joi, 29 aprilie 2010





* 150 g zahar
* 130 g unt
* 3 oua
* 200 ml lapte
* 80 g nuca de cocos
* 160 g faina
* 1 praf de copt
* 3 mere

Laptele il punem la fiert si in momentul in care da in clocot punem nuca de cocos si omogenizam. Lasam la racit.



Untul moale, la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam cate un ou, amestecand bine dupa fiecare.



Punem si cocosul cu lapte, apoi faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit incorporam merele curatate de coaja si taiate cubulete.



Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt



si se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.

Se lasa la racit in tava, se portioneaza si se pudreaza cu zahar.



Fooooarte buna si aromata. Am terminat-o de mancat in cateva ceasuri. :)) Mersi Lena

Chiftelute marinate



* 1 piept de pui
* 2 cartofi
* 1 morcov
* 2 catei usturoi
* 1 ou
* patrunjel verde
* sare si piper,
* boia de ardei

* Pentru marinata:

* 500 ml suc de rosii
* 1 lingura faina
* 1 lingura otet
* sare
* piper boabe mozaic
* 1 foaie de dafin
* 1 lingurita tarhon uscat

Cartoful il dam pe razatoare, apoi il stoarcem de zeama, apoi il amestecam cu carnea tocata, condimentele si verdeata. Adaugam oul si omogenizam.

Cu mainile umede se formeaza chiftelute mici, rotinde sau plate, dupa preferinta. Se prajesc in ulei bine incins, avand grija sa nu le rumenim prea tare.



Se scot pe un prosop absorbant si se patreaza calde.

Faina o desfacem in putin suc de rosii.

Intr-o cratita punem la fiert sucul de rosii cu putina sare, cateva boabe de piper, frunza de dafin, tarhon si 1 cana de apa. Se lasa sa dea cateva clocote si se pune faina, apoi se pun si chiftelutele. Se lasa sa fiarba. Cand sosul incepe sa se ingroase se adauga 1 lingura otet.

Escalop cu sos de rosii



* 500 g pulpa de vitel
* 2 linguri faina
* sare si piper
* boia de ardei

* Pentru sos:

* 300 ml suc de rosii
* 5 catei usturoi
* 200 ml supa de vita
* 50 ml vin alb
* 50 g unt
* sare si piper
* patrunjel verde
* busuioc
* oregano

Carnea se taie felii, apoi se bate cu ciocanul ca pentru snitele.

Faina o amestecam cu sare, piper si boia de ardei. Prin acest amestec tavalim bucatile de carne, pe care le prajim pe ambele parti in cateva linguri de ulei de masline.

Se scoate carnea si se pastreaza calda pe o farfurie.

Topim untul intr-o tigaie, apoi adaugam usturoiul taiat in 4 si-l prajim usor. Se adauga supa de carne, vinul si sucul de rosii. Sucul de rosii se poate inlocui cu rosii proaspete, decojite si taiate marunt. Condimentam dupa gust cu sare, piper, busuioc si oregano. Adaugam bucatile de carne si fierbem pana incepe sa se ingroase sosul.

Daca bucatile de carne sunt inca tari se mai adauga putina supa sau apa si se inabusa pana se inmoaie.



Se serveste cald, presarat cu patrunjel si garnitura de cartofi piure.