Concurs "Reteta anului 2009"

vineri, 29 ianuarie 2010



Luni se da startul unui provocator concurs: "Reteta anului 2009". Premiile sint pe masura, locul 1 urmind a intra in posesia a 500 ron!

Este foarte simplu sa inscrii reteta in concurs. Trebuie doar sa fii sigur ca are o fotografie de foarte buna calitate, iar modul de preparare este scris in detaliu, aceasta deoarece intrarea in concurs se va face doar dupa ce reteta va trece de filtrul exigent al bucatarasilor.

Pentru ca Bucataras.ro s-a declarat fanul blogosferei culinare si a infiintat un Catalog al acesteia, in care sint peste 150 de bloguri inscrise, cu peste 8.000 de retete, singura conditie obligatorie a concursului este ca blogul pe care ai scris reteta sa fie in acest catalog.

Ce faci daca nu este? Simplu. Il inscrii (click AICI).

Toti cei care vor scrie despre concursul Reteta anului 2009 vor fi trecuti la loc de cinste in pagina de parteneri media!

Si daca esti fan al blogosferei culinare, atunci este obligatoriu ca widgetul de AICI sa-l ai pe blog!

Articol preluat de pe www.bucataras.ro

Rulada cu crema de lapte praf

Rulada cu crema de lapte praf

* Blatul:

* 4 oua
* 150 g zahar
* 150 g faina
* 3 linguri Nesquik

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus.

Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, timp de 10-15 minute.

Blatul copt se rastoarna pe o hartie de copt tapetata cu zahar si se ruleaza cu grija.



* Crema:

* 1 ceasca apa (100 ml)
* 1 cana zahar (200 g)
* 100 g unt
* 150 g lapte praf
* 50 g nuca de cocos

Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul.

Se da deoparte, se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Se adauga apoi laptele praf si nuca de cocos.

Crema rezultata se intinde in strat uniform peste blatul racit,



se ruleaza din nou,



se tavaleste prin nuca de cocos si se da la rece pentru cateva ore.



Aceasta este rulada folosita la Tortul Ioana, dar o puteti servi si separat. Este un desert cu care, cu siguranta, va veti incanta musafirii. :)