Tarta cu ciocolata

marți, 6 octombrie 2009

Tarta cu ciocolata



Pentru blat avem nevoie de:

4 oua
4 linguri faina
3 linguri zahar
1/2 lingurita praf de copt
esenta de vanilie

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si vanilia,apoi galbenusurile pe rand. Se adauga si faina amestecata cu praful de copt si se mai mixeaza putin.
Compozitia se toarna intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina.Se da la cuptorul incins la 180 de grade,timp de 25 de minute.

Pentru crema avem nevoie de:

200 g ciocolata
250 ml frisca lichida
2 linguri lichior de ciocolata

Ciocolata o topim impreuna cu 100 ml de frisca. Punem la frigider si dupa ce s-a racit, adaugam restul de frisca batuta si lichiorul.

Crema astfel obtinuta am turnat-o peste blatul de tarta racit.



Am ornat cu moate de frisca.

Fajitas cu pui



Avem nevoie de:

1 piept de pui
1 ceapa rosie
1 ardei gras
1 vanata
1 dovlecel
2 linguri ulei de masline
boabe de porumb
sare si piper
boia de ardei si rozmarin

Pentru 4 foi de tortilla avem nevoie de:

200 g faina
100 ml apa
1/2 lingurita de sare
1 lingurita de ulei

Pieptul de pui il taiem fasii si-l condimentam.



Ceapa si ardeiul le taiem fasii,iar vanata si dovlecel felii.Condimentam cu sare si piper. Stropim cu ulei de masline.



Prajim carnea pe gratarul bine incins,pe ambele parti.



Pe acelasi gratar in care am prajit carnea, punem legumele si prajim amestecand din cand in cand pana legumele sunt gata, dar nu foarte moi.



Intre timp pregatim foile de tortilla.

Intr-un vas punem faina si sarea, apoi turnam apa calduta cate putin pana se leaga si obtinem un aluat elastic ce nu se lipeste de maini. Adaugam si uleiul si framantam pana se incorporeaza foarte bine.

Impartim aluatul obtinut in 4 parti egale, pe care le intindem cu sucitorul in foaie rotunda subtire.



Se coc intr-o tigaie teflonata, fara ulei, la foc mare. Se coc foarte repede.



Se pastreaza la cald pana e gata de servire.

Pe fiecare foaie se pun legumele grillate,boabele de porumb fierte si fasiile de carne.



Se servesc cu sos de smantana,cu sos Guacamole sau simple.