Chiftelute cu orez

marți, 25 mai 2010



* 1 piept de pui
* 1/2 cana orez
* 1 morcov
* 1 ceapa
* 2 catei de usturoi
* 1 ou
* 50 g cascaval
* patrunjel
* sare si piper
* curry
* pesmet

Ceapa, morcovul si usturoiul tocate marunt le calim in 2 linguri cu ulei de masline. Adaugam orezul si apa cat sa acopere totul. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si curry. Dupa ce a scazut toata apa si orezul este bine fiert, se da deoparte si se lasa la racit.

Carnea se toaca, dupa care se amesteca cu ou, verdeata si cascavalul ras. La sfarsit adaugam orezul racit si omogenizam.

Cu mainile ude formam chiftelutele pe care le tavalim prin pesmet din abundenta,



apoi le prajim in ulei bine incins, pe ambele parti.

Se servesc calde cu garnitura preferata.

Ceafa de porc cu legume in vasul roman



* 3 bucati groase de ceafa de porc
* 6 cartofi
* 1/2 ardei rosu
* 200 g porumb congelat
* 4 catei de usturoi
* 1 ceapa
* sare si piper
* oregano

Vasul si capacul se vor tine in apa rece 20 minute, pentru ca porii vasului sa se umple de apa. Astfel se va crea un strat de aburi ce ajuta la procesul de gatire

Carnea se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si oregano.

Cartofii se taie sferturi si se pun ca prim strat in vasul roman, tinut in prealabil in apa rece. Apoi, adaugam ardeiul taiat in bucati mari, ceapa taiata in 4 si usturoiul. Acoperim totul cu un strat de boabe de porumb. Condimentam daca mai este necesar.

Punem carnea deasupra, adaugam 2-3 linguri cu ulei de masline si 2-3 linguri de apa.



Dam la cuptor la foc mediu pana legumele si carnea sunt fierte. Se scoate capacul si se mai tine cateva minute pana se rumeneste carnea.

Cartofi glazurati cu mustar



* 500 g cartofi
* 1 lingura ulei de masline
* 2 linguri mustar
* 2 catei de usturoi
* 1 lingurita cimbru
* 1 lingurita susan
* sare
* piper