Oricand il vei intreba pe Robert ce vrea sa papa bunut va raspunde invariabil : GOGOSI! :))
Astazi am incercat un aluat simplu de cozonac din cartea de bucate a bunicii. :)
Avem nevoie de:
500 g faina
25 g drojdie
50 ml lapte
50 g unt
3 oua
100 g zahar
esenta de vanilie si rom
un varf de cutit cu sare
Se cerne faina intr-un vas.Se adauga drojdia dizolvata in lapte caldut indulcit cu jumatate din cantitatea de zahar.Lasam putin pana incepe sa se umfle.
![](//1.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SbqMyZvzmGI/AAAAAAAAA_w/1uC3eqZvjJg/s320/SSA47930.jpg)
Ouale se bat bine cu praful de sare si cu restul de zahar.Se toarna peste faina.
![](//3.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SbqNuhJ0LmI/AAAAAAAAA_4/gz7VDJK_MF4/s320/SSA47933.jpg)
Se adauga esentele si incepem sa framantam pana incepe sa se desprinda de pe peretii vasului.
![](//1.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SbqN34o9dJI/AAAAAAAABAA/ZFfkDMv2wT4/s320/SSA47939.jpg)
Incepem apoi sa adaugam treptat untul topit.Se lasa la dospit in jur de 2 ore.
![](//2.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SbqOAtOLFvI/AAAAAAAABAI/V6lwOhaPt3Q/s320/SSA47949.jpg)
Masa se presara cu faina pentru a nu se lipi aluatul.Se intinde o foaie nu foarte groasa si se taie cercuri,apoi in interior inca un cerculet cu o forma mai mica.
![](//1.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SbqOI0E9h8I/AAAAAAAABAQ/7vipBaZWudQ/s320/SSA47955.jpg)
Se lasa pe masa sa mai creasca putin,apoi se coc in uleiul bine incins.
![](//2.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SbqOTjBr0QI/AAAAAAAABAY/PqwX22cKLfE/s320/SSA47957.jpg)
Se tavalesc prin zahar pudra.
Astazi am incercat un aluat simplu de cozonac din cartea de bucate a bunicii. :)
Avem nevoie de:
500 g faina
25 g drojdie
50 ml lapte
50 g unt
3 oua
100 g zahar
esenta de vanilie si rom
un varf de cutit cu sare
Se cerne faina intr-un vas.Se adauga drojdia dizolvata in lapte caldut indulcit cu jumatate din cantitatea de zahar.Lasam putin pana incepe sa se umfle.
![](http://1.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SbqMyZvzmGI/AAAAAAAAA_w/1uC3eqZvjJg/s320/SSA47930.jpg)
Ouale se bat bine cu praful de sare si cu restul de zahar.Se toarna peste faina.
![](http://3.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SbqNuhJ0LmI/AAAAAAAAA_4/gz7VDJK_MF4/s320/SSA47933.jpg)
Se adauga esentele si incepem sa framantam pana incepe sa se desprinda de pe peretii vasului.
![](http://1.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SbqN34o9dJI/AAAAAAAABAA/ZFfkDMv2wT4/s320/SSA47939.jpg)
Incepem apoi sa adaugam treptat untul topit.Se lasa la dospit in jur de 2 ore.
![](http://2.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SbqOAtOLFvI/AAAAAAAABAI/V6lwOhaPt3Q/s320/SSA47949.jpg)
Masa se presara cu faina pentru a nu se lipi aluatul.Se intinde o foaie nu foarte groasa si se taie cercuri,apoi in interior inca un cerculet cu o forma mai mica.
![](http://1.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SbqOI0E9h8I/AAAAAAAABAQ/7vipBaZWudQ/s320/SSA47955.jpg)
Se lasa pe masa sa mai creasca putin,apoi se coc in uleiul bine incins.
![](http://2.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SbqOTjBr0QI/AAAAAAAABAY/PqwX22cKLfE/s320/SSA47957.jpg)
Se tavalesc prin zahar pudra.