![]() | |
Tarta cu caramel si ciocolata |
Avem nevoie de:
* Pentru blat:
* 150 g biscuiti cu cereale
* 50 g unt
Biscuitii ii sfaramam si ii amestecam cu untul topit.
![](http://1.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SvHr12ZexZI/AAAAAAAAEgU/MXoRjHMnnV8/s400/SSA41080.jpg)
Tapetam cu aceasta compozitie o forma de tort detasabila si dam la frigider pana este gata crema.
* Pentru caramel:
* 400 ml frisca lichida
* 30 g unt
* 200 g zahar
* 120 g nuca macinata
Se caramelizeaza zaharul cu 2 linguri de apa. Cand incepe sa se aureasca se adauga frisca si untul.
![](http://2.bp.blogspot.com/_QTxI1IxIp-Q/SvHrVxknC0I/AAAAAAAAEgM/FJJSaYA2CrI/s400/SSA41079.jpg)
Se amesteca incontinuu pana se topeste caramelul,apoi se adauga nuca. Se fierbe la foc mic,in jur de jumatate de ora,amestecand continuu pana se obtine un amestec gros.Se lasa la racit.
* Pentru glazura:
* 200 ml frisca
* 200 g ciocolata amaruie
* 1 lingura lichior de ciocolata
Topim ciocolata impreuna cu frisca si omogenizam. Dupa ce s-a racorit adaugam si lichiorul.
Turnam caramelul peste blatul de biscuiti,
nivelam apoi acoperim cu glazura de ciocolata. Dam la rece pentru cateva ore.
Scoatem din tava si ornam dupa preferinta.