Lemon Cake

miercuri, 17 martie 2010





* Blat:

* 6 oua
* 100 g faina
* 150 g zahar
* 50 g amidon
* vanilie
* 100 g ciocolata

Albusurile se bat cu un praf de sare, la viteza medie, pana se fac spuma, adaugand treptat o jumatate din cantitatea de zahar. Se mareste viteza si se bate pana se intareste spuma.

Galbenusurile se bat cu zaharul ramas pana la obtinerea unei compozitii de culoare galben deschisa, aproape alba. Se adauga vanilia. Faina si amidonul se cern in galbenusuri, se adauga albusurile batute si se omogenizeaza cu atentie.

Aluatul obtinut se imparte in 3 si se coc trei foi in tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Se coace in jur de 10-15 minute, pana incep marginile sa se rumeneasca.

* Mousse de lamaie:

* 2 oua
* 6 linguri zahar
* 4 linguri amidon
* 350 ml lapte
* 60 ml suc de lamaie
* 10 g gelatina
* 500 ml frisca lichida

Ouale se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se amesteca amidonul cu zaharul si se pun peste oua, amestecand bine, sa nu ramana cocoloase.

Laptele se da in fiert, apoi se toarna incet in compozitia de mai sus. Se muta totul in apoi in vasul in care a fiert laptele si se pune pe foc mic, amestecand continuu, cateva minute, pana la ingrosarea compozitiei (fara a se aduce la fierbere).

Se ia budinca de pe foc, se acopera cu o folie (ce se lipeste de suprafata budincii, ca sa se evite formarea pojghitei), si se lasa pana la racirea completa.

Gelatina se dizolva in sucul rece de lamaie si se lasa 1 min. sa se umfle, apoi se adauga in budinca usor racita. Se omogenizeaza si se da la rece. Se bate frisca si se omogenizeaza cu budinca racita.

* Lemon curd: (preparat dupa reteta Nataliei)

* 150 g zahar
* 75 g unt
* zeama si coaja de la 1 lamaie
* 2 oua

Se aduc la fierbere sucul de lamaie, coaja si zaharul.

Ouale se bat usor, apoi se toarna incet peste ele sucul fierbinte, amestecand. Se pune pe foc mic si se amesteca usor pana la fierbere.

Se fierbe 5 minute (amestecand mereu), pana se ingroasa, se adauga untul si se omogenizeaza. Se muta intr-un vas curat, se acopera cu o folie si se lasa pana la racirea completa.

Asamblare

Unul din blaturi, cel ce va fi baza tortului se glaseaza cu ciocolata topita.

Se da cateva minute la congelator, se lasa pana se intareste ciocolata, apoi se intoarce blatul invers, se unge cu 1/4 din cantitatea de lemon curd si se toarna 1/2 din mousse-ul de lamaie.

Se niveleaza suprafata, se acopera cu al doilea blat, se toarna 1/4 din curd, iar un strat de mousse.

Se pune al treilea blat, se unge cu un strat subtire de frisca, apoi se toarna curd-ul ramas.

Se orneaza cu frisca.



Sursa

Medalion de pui



* 1 piept de pui
* 50 g cascaval
* ardei rosu
* ardei verde
* boia de ardei
* sare si piper

Pieptul de pui se despica in doua, fara a taia pana la capat. Se acopera cu folie alimentara si se bate usor cu ciocanul de snitele. Punem fileul obtinut pe o bucata de hartie de copt, impaturim hartia si cu un sucitor aplatizam si uniformizam carnea.

Condimentam dupa gust cu sare, piper si boia de ardei. Pe un capat al fileului punem umplutura



si incepem sa rulam cat mai strans posibil.

Ruloul obtinut il invelim in hartia de copt si strangem bine la capete.



Apoi il infasuram in folie de aluminiu, strans bine la capete.



Punem in vas cu apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca punem ruloul in apa. Acoperim cu capac si lasam la fiert la foc mic, jumatate de ora.

Se lasa la racit, se scoate folia si se feliaza.



Sursa