Happy Valentine's Day!
* Pentru blat:
* 12 oua
* 300 g zahar
* 6 linguri ulei
* 3 linguri amidon
* 12 linguri faina
* 6 linguri cacao
* 15 g praf de copt
* esenta de rom
Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana luceste. Galbenusurile se amesteca impreuna cu uleiul si esenta de rom ca la maioneza, apoi se toarna peste bezea.
Faina o amestecam cu cacaoa, amidonul si praful de copt, dupa care o adaugam treptat in amestecul de mai sus.
Se coc 3 foi intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu.
* Pentru crema de lapte:
* 700 ml lapte
* 70 g amidon
* 150 g zahar
* 50 g ciocolata alba
* 200 g unt
Amestecam amidonul cu 50 g de zahar.
Adaugam 100 ml lapte putin cate putin, pana obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase.
Restul de lapte se pune intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste pana se topeste ciocolata. Dam focul la minim si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.
Lasam la racit.
Mixam untul moale, la temperatura camerei, cu restul de zahar (pudra) si adaugam in crema de lapte cu amidon, cate putin.
* Pentru crema de ciocolata:
* 100 g ciocolata amaruie
* 50 g ciocolata alba
* 100 g unt
* 4 linguri frisca lichida
Ciocolata rupata bucatele o punem la topit impreuna cu untul si frisca lichida. Omogenizam si lasam la racit.
* Pentru sirop:
* 100 g zahar
* 100 ml apa
Se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa si se lasa la racit.
* Pentru ornat:
* 50 g ciocolata amaruie
* 100 ml frisca lichida
* frisca batuta
* nuca de cocos rosie
Topim ciocolata si o amestecam cu cei 100 ml de frisca batuta.
Din cele 3 blaturi racite, am decupat inimile de diferite marimi. 2 mari, 2 mijlocii si muuuulte mici. :))
Peste primul blat insiropat am pus o parte din crema de lapte, apoi un strat de crema de ciocolata. Am dat putin la congelator sa se intareasca, apoi am pus un al doilea strat de crema de lapte.
Am acoperit cu cel de-al doilea blat insiropat si am ornat cu frisca.
Iubiti-va mult! :)
* Pentru blat:
* 12 oua
* 300 g zahar
* 6 linguri ulei
* 3 linguri amidon
* 12 linguri faina
* 6 linguri cacao
* 15 g praf de copt
* esenta de rom
Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana luceste. Galbenusurile se amesteca impreuna cu uleiul si esenta de rom ca la maioneza, apoi se toarna peste bezea.
Faina o amestecam cu cacaoa, amidonul si praful de copt, dupa care o adaugam treptat in amestecul de mai sus.
Se coc 3 foi intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu.
* Pentru crema de lapte:
* 700 ml lapte
* 70 g amidon
* 150 g zahar
* 50 g ciocolata alba
* 200 g unt
Amestecam amidonul cu 50 g de zahar.
Adaugam 100 ml lapte putin cate putin, pana obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase.
Restul de lapte se pune intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste pana se topeste ciocolata. Dam focul la minim si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.
Lasam la racit.
Mixam untul moale, la temperatura camerei, cu restul de zahar (pudra) si adaugam in crema de lapte cu amidon, cate putin.
* Pentru crema de ciocolata:
* 100 g ciocolata amaruie
* 50 g ciocolata alba
* 100 g unt
* 4 linguri frisca lichida
Ciocolata rupata bucatele o punem la topit impreuna cu untul si frisca lichida. Omogenizam si lasam la racit.
* Pentru sirop:
* 100 g zahar
* 100 ml apa
Se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa si se lasa la racit.
* Pentru ornat:
* 50 g ciocolata amaruie
* 100 ml frisca lichida
* frisca batuta
* nuca de cocos rosie
Topim ciocolata si o amestecam cu cei 100 ml de frisca batuta.
Din cele 3 blaturi racite, am decupat inimile de diferite marimi. 2 mari, 2 mijlocii si muuuulte mici. :))
Peste primul blat insiropat am pus o parte din crema de lapte, apoi un strat de crema de ciocolata. Am dat putin la congelator sa se intareasca, apoi am pus un al doilea strat de crema de lapte.
Am acoperit cu cel de-al doilea blat insiropat si am ornat cu frisca.
Iubiti-va mult! :)