Clatite pufoase (2)

marți, 9 februarie 2010

Clatite pufoase
Avem nevoie de:

* 1 ou
* 1 cana lapte
* 50 g unt topit
* 4 linguri zahar
* 1 cana faina
* 1 praf de copt
* esenta de vanilie
* sare

* Pentru sosul de ciocolata:

* 100 g ciocolata alba
* 50 ml frisca lichida

Amestecam intr-un vas ingredientele uscate.

In alt vas mixam oul cu vanilia, untul topit si lapte. Adaugam ingredientele uscate, amestecam lejer.

Cu o lingura turnam compozitia intr-o tava unsa cu putin ulei. Cand incepe sa faca basicute deasupra le intoarcem cu o spatula.



Se servesc calde cu sos de ciocolata alba si cereale cu ciocolata.

Pastrav in bacon



Avem nevoie de:

* 3 pastravi
* 300 g bacon
* 1/2 capatana usturoi
* 2 linguri ulei de masline
* zeama de la 1/2 lamaie
* 1 lingurita boia de ardei
* ghimbir
* rozmarin
* sare si piper
* 1 pahar de vin alb

Usturoiul se toaca si facem un mujdei cu cele 2 linguri ulei si zeama de lamaie. Adaugam restul condimentelor si omogenizam.



Cu acest amestec ungem pastravii. Ungem si la interior.



Bacon-ul il taiem felii subtiri, cu care vom inveli pastravii, de la cap pana la coada. Punem intr-o tava unsa cu putin ulei, turnam vinul si dam la cuptor pana se rumeneste.



Se servesc cu cartofi natur, marar verde si lamaie.

Fusilli de porumb cu branza



Avem nevoie de:

* 250 g paste fusilli
* 150 g branza de vaci
* 2 linguri smantana
* 2 rosii
* 100 g cascaval
* 50 g telemea
* sare si piper
* busuioc

Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj.

Rosiile se decojesc si se mixeaza impreuna cu branza de vaci si smantana. Adaugam putin busuioc, sare si piper dupa gust.

Pastele fierte se scurg de apa si se amesteca cu crema de branza cu rosii.



Punem totul intr-un vas termorezistent uns cu unt si acoperim cu cascavalul si telemeaua rase.



Dam la cuptor pana incepe sa se rumeneasca deasupra.



Se serveste cald.